1. Haberler
  2. Güncel
  3. İpekyolu Belediyesi’nden uyarı: Ciddi tehlikelere yol açıyor

İpekyolu Belediyesi’nden uyarı: Ciddi tehlikelere yol açıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpekyolu Belediyesi, çöp konteynerlerine yanıcı ve tehlikeli maddeler atılmaması konusunda uyarıda bulundu. Yanıcı maddelerin çöp konteynerlerinde birikmesinin yangın riskini artırarak hem çevre hem de halk sağlığı açısından ciddi tehlikelere yol açtığı kaydedildi.

İpekyolu Belediyesi çöp konteynerlerine atılan maddeler konusunda uyarıda bulundu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, yanıcı sıvılar, deodorant ve parfüm kutuları, piller, kimyasal çözücüler ve boyalar gibi tehlikeli maddelerin atılmasının, çöp konteynerlerinde yangın çıkmasına neden olabileceği ve bunun da çevre kirliliğine yol açtığı açıklandı.

Açıklamada, tehlikeli maddelerin çevreye ve su kaynaklarına zarar verdiği, halk sağlığını da tehdit ettiği ve ciddi yaralanmalara sebep olabileceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Halkımızın, atıklarını doğru şekilde bertaraf etmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle söndürülmemiş çöpler, benzin, gaz yağı gibi yanıcı sıvılar, deodorant ve parfüm kutuları, pil ve bataryalar, kimyasal çözücüler ve boya gibi maddelerin çöp konteynerlerine atılmaması gerektiği hatırlatılır.

Bu tür maddeler uygun geri dönüşüm noktalarına veya özel toplama noktalarına teslim edilerek hem çevre hem de sağlık açısından riskleri azaltabilir. İpekyolu Belediyesi, çevreyi korumak ve güvenli bir yaşam alanı sağlamak için halk ile birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Daha fazla bilgi ve geri dönüşüm noktaları hakkında detaylı bilgi için İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü birimiyle iletişime geçebilirsiniz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu Belediyesi’nden uyarı: Ciddi tehlikelere yol açıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir