1. Haberler
  2. Güncel
  3. ‘İrade Gaspı’na hayır diyenler Hakkari’ye akın etti

‘İrade Gaspı’na hayır diyenler Hakkari’ye akın etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de irade gaspına karşı yola çıkanlar insan seli oluşturdu. Van Hakkari yolunun araçlardan kapandığı  görülürken, mitingin düzenleneceği alana kitlelerin girişi de başladı.

Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran’da kayyım atanması sonrasında kentte “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” mitingi düzenleniyor. Hakkari’de bu gün Tekser Mahallesi’ndeki otogar mevkisinde düzenlenen mitingi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın diğer bileşenleri ile sivil toplum örgütleri organize ediyor.

Mitingin düzenleneceğinin ilan edilmesi ve çağrı yapılması sonrasında binlerce kişi sabahın erken saatlerinde otobüslerle Hakkari’ye doğru yola çıktı. Kalabalık araç konvoyları Van-Hakkari yolunu kapatırken, mitinge ilginin yoğunluğu ise dikkatlerden kaçmadı.

Yoğun katılım sonrasında otobüslerin kent girişine izin verilmeyince, yurttaşlar miting alanına yürüyerek ulaşmaya çalıştı. Miting alanına yürüyen yurttaşların ilk durağı DEM Parti Hakkari İl Örgütü binası oldu. Burada bir araya gelenler, uzun bir süre halaya durdu.

Hakkari mitingine hangi kurumlar ve kişiler katılıyor?

Şuan devam eden mitinge şu kişi ve kurumlar katılıyor:

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Viyan Tekçe, DEM Parti İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, Halkevleri MYK üyesi Sevinç Hocaoğulları, EMEP MYK üyesi Orhan Kurul, Devrimci Parti MYK üyesi Enes Uğurtekin, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) MYK üyesi Hıdır Yıldız, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüsü Juliana Gözen, Sosyalist Dayanışma Partisi (SODAP) Sözcüsü ve DEM Parti Milletvekili Keziban Konukçu, KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Feray Mertoğlu, Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Ahmet Asena ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Özlem Gümüştaş. Ahmet Asena ve Özlem Gümüştaş’ın kısa birer konuşma yapması bekleniyor.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘İrade Gaspı’na hayır diyenler Hakkari’ye akın etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir