1. Haberler
  2. Güncel
  3. “İradeye Saygı Yürüyüşü” Devrimci Gençlik Köprüsü’nde

“İradeye Saygı Yürüyüşü” Devrimci Gençlik Köprüsü’nde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“İradeye Saygı Yürüyüşü” 7’inci gününde Zap Vadisi’ne ulaştı. Devrimci Gençlik Köprüsü’nde yapılan açıklamada, ”Kürt halkına karşı yapılan bu haksızlığa karşı Deniz olma zamanıdır” mesajı verildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran’da kayyım atanmasına karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” 7’nci gününde devam ediyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da içinde yer aldığı yürüyüşçüler, Zap Vadisi’ne vardı. Devrimci Gençlik Köprüsü’ne varan yürüyüşçüleri burada Feminist Kadınlar Grubu ve Hakkari heyeti karşıladı. “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.

‘Mücadelemiz devam edecek’

Burada konuşan DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, herkese katıldığı için teşekkür etti. Ardından konuşan DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, “İrade gaspına karşı yapılan yürüyüş büyük bir ses getirdi. Kayyımla, halkımızın iradesi ayaklar altına alındı. Bu kararla siyaset tıkandı. Bu irade gaspı bitinceye kadar mücadelemiz devem edecek. Colemêrg Belediyesi’ne el konulması tüm belediyelere el konulması anlamına geliyor. Bunun için tüm halkımızı bu gaspa karış mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

‘Şimdi deniz olma zamanıdır’

Ardından konuşan DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu, “Deniz Gezmiş ve arkadaşları Kürt halkının kardeşliğine, Sakinelerin mücadelesine destek vermeye gelmişlerdi. O dönem Boğaziçi Köprüsü yapılıyordu. Denizler de buna karşı burada bir kardeşlik köprüsü kurdular. Denizler, Kürtler katledilmesin, yok edilmesin diye geldi. Şimdi tüm Türkiye’nin Deniz olma zamanıdır. Denizlerden aldığımız bu mücadele ile faşizme karşı durmaya devam edeceğiz. Yaşasın halkların kardeşliği” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan DEM Parti Milletvekilli Mehmet Zeki İrmez, ”İki kez irademiz gasp edildi. Bu üçüncü kezdir aynı yöntemi deniyorlar. Buna karşı direneceğiz. Asla ve asla bunu kabul etmeyeceğiz.” dedi.

Ardından bir grup kadın Gençlik Köprüsü’ne pankart astı. Kadınlar sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganı attı.

Yürüyüşçüler, ardından tekrar yola koyuldu.

"İradeye Saygı Yürüyüşü” Devrimci Gençlik Köprüsü’nde - IMG 20240706 WA0047

Yarının programı
Geceyi Erzinkê’de geçirecek olan yürüyüşçüler,sabah saatlerinde yürüyüşlerine başlayarak akşam saatlerinde Colemêrg’e en yakın nokta olan Depin’e varacak. (MA)
Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“İradeye Saygı Yürüyüşü” Devrimci Gençlik Köprüsü’nde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir