1. Haberler
  2. Güncel
  3. İran’da halk 40’ıncı günde sokaklara çıktı: 17 Kürt öldürüldü

İran’da halk 40’ıncı günde sokaklara çıktı: 17 Kürt öldürüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jîna Emînî’nin 40’ıncı gün merasiminde 17 Kürt gencinin polis tarafından doğrudan hedef alınarak katledildiği ortaya çıktı.

İran insan hakları örgütü Hengaw’ın son yayınladığı rapora göre, 26 Ekim’de polis saldırısı altında gerçekleşen Jîna Emînî’nin 40’ıncı gün merasimi ve ülkenin dört bir yanında takip eden eylemlerde 17 Kürt, polisin doğrudan ateşiyle katledildi.

17 kişiden 3’ü çocuk  

Hengaw İnsan Hakları Örgütü İstatistik ve Dökümantasyon Merkezi istatistiklerine göre, Emînî’nin katledilişinin 40’ıncı gün merasimine yönelik gerçekleşen polis saldırısında ve bu saldırının tetiklemesiyle ülkede gerçekleşen eylemlerde, Mahabad’da 6, Sanandaj’da 5, Baneh’te 3 ve Kasrışirin ve Piranşehir’de 3 Kürt katledildi. Katledilenlerin 3’ü kadınken, 3’Ünün de 18 yaşının altında olduğu kaydedildi. 

Öte yandan, 40 merasiminde öldürülen gençlerden birinin cenazesine katılmak üzere Federe Kürdistan Bölgesi’nden Baneh’e gelen bir Iraklı olduğu belirtildi. 

Rapora göre, 17 kişiden Dehgolanlı Ebrahim Mirzaei ve Sanandaşlı bir Kürt genci biber gazından boğularak hayatını kaybederken, Sanandaj’dan Sarina Saedi adlı genç kadın da başına çok sayıda cop darbesi alması nedeniyle beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. Kaynak: MA

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da halk 40’ıncı günde sokaklara çıktı: 17 Kürt öldürüldü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir