1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kabine Ahlat’ta esnek çalışma modelini görüşecek, iş güvencesi ortadan kalkacak mı?

Kabine Ahlat’ta esnek çalışma modelini görüşecek, iş güvencesi ortadan kalkacak mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’in Ahlat ilçesinde toplanacak olan hükümet, iş güvencesini ortadan kaldırarak, kıdem tazminatını tırpanlayacak olan esnek çalışma üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Esnek çalışmaya ilişkin masada 4 model var.

Çalışanların aleyhine düzenlemeler getirecek olan İş Kanunu’nda değişiklik için çalışmalar sürüyor. Eylül ayında bu konudaki çalışmalarını hızlandıracağı belirtilen hükümet, esnek çalışmaya ilişkin dört ayrı formül üzerinde duruyor.

Kısa çalışma da masada

Hafta sonu Ahlat’ta toplanacak olan Kabine toplantısında da konunun ele alınması bekleniyor. Ekonomim’den Besti Karalar’ın haberine göre, çalışma hayatındaki düzenlemeler sadece esnek çalışmayı içermeyecek. Bunun yanında kısa çalışma ödeneğine ilişkin konular da masada olacak.

Esnek çalışmaya ilişkin düzenlemenin; ‘Uzaktan çalışma modeli, Kısmi çalışma modeli, Değişken zamanlı çalışma modeli ve Akademik eğitim amaçlı çalışma modeli’ başlıkları üzerinden gündeme getirileceği ifade ediliyor.

Haftalık 4 gün çalışma gündemde değil

Birçok işkolunda haftalık 6 gün çalışma modeli uygulanırken, haftalık 5 gün olan çalışma süresinin 4 güne düşürülmesinin için söz konusu olmadığı belirtiliyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kabine Ahlat’ta esnek çalışma modelini görüşecek, iş güvencesi ortadan kalkacak mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir