1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kadın Eşbaşkanlar Özalp’ta toplandı: Kadın alanında yürütülen projeler masaya yatırıldı

Kadın Eşbaşkanlar Özalp’ta toplandı: Kadın alanında yürütülen projeler masaya yatırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclis Toplantısı’nın bu ayki durağı Özalp Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Kadının sosyal, kültürel ve ekonomik alanda yürüttükleri projeler ile yürütecekleri projelerin tartışıldığı toplantıda, yönetimde oldukları 6 aylık kadın özgün pratiklerini masaya yatırdılar.

Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal ve 13 ilçenin kadın Eşbaşkanları yanı sıra kadın meclis üyeleri katılımıyla Özalp İlçesi’nde Kadın Meclisi toplantısı düzenlendi. İlçe belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, belediye bünyesinde son 6 aydır yapılan özgün çalışmalar ele alındı.

‘Yaşamın tüm alanlarında kadınlar önceleniyor’

Toplantıda ilk olarak konuşan Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Sakine Kutpınar, kadınları ağırlamaktan memnun olduğunu belirterek, ülkede ve bölgede kadına yönelik artan şiddete karşı dayanışma vurgusunda bulundu. Yerel yönetimler olarak kadınların ekonomik, sosyal, kültürel alanlar başta olmak üzere yaşamın tüm alanlarında kadınların dezavantajlı bırakıldığına dikkat çeken Kutpınar, “Yönetimi devraldığımız günden bu yana tüm projelerimizi yaşamın tüm alanlarında yoksun bırakılan, ihmal edilen kadınlara öncelik vererek çalışmalarımızı dört bir koldan sürdürüyoruz” dedi.

Kadın Eşbaşkanlar Özalp’ta toplandı: Kadın alanında yürütülen projeler masaya yatırıldı - Sakine Kutpinar

Her alanda kadınlara yönelik çalışmalar sürüyor

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, 5 yıllık “Kadın Stratejik Planı” kapsamında “Jin Masası”, “Jin Kart”, belediyeye ait otobüslerde kadınların daha güvenli ve huzurlu yolculuk yapabilmeleri için saat 20.00’den itibaren durak harici istedikleri yerlerde kadınların inmesine yönelik yürüttükleri çalışmanın yanı sıra, Edremit Belediyesi ile ortak yürüttükleri çalışma ile Şamiram Kadın Yaşam Merkezi’ni açtıklarını hatırlattı.

Kadın Eşbaşkanlar Özalp’ta toplandı: Kadın alanında yürütülen projeler masaya yatırıldı - Neslihan Sedal
Neslihan Şedal

Yaşamını yitiren kadınların ismi yaşatılacak

Şedal, belediye meclis kararıyla kaybolduktan 18 gün sonra yaşamını yitirmiş halde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversite (YYÜ) öğrencisi Rojin Kabaiş’in isminin Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde faaliyette olan Kadın Yaşam Merkezi’ne verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi. Açılacak “Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Araştırma Merkezi”nin çalışmalarının sürdüğünü belirten Şedal, kütüphanenin bulunduğu parkın adına yaşamını yitiren Barış Annesi Heme Akdoğan’ın ismini verdiklerini ifade ederek, “Annemiz ilerleyen yaşına rağmen her koşulda büyük bir barış mücadelesi vermiş, bu anlamda birçok kadına örnek bir duruş sergilemiştir. Bu anlamda annemizin ismini bu şekilde yaşatacağız” diye konuştu.

Kadınlara sağlık semineri verildi

Van Barosu Kadın Merkezi ile imzaladıkları ortak protokol ile şiddete maruz kalan kadınlara yönelik adli yardım üzerinden hukuki destek konusunda ortaklaştıklarını kaydeden Şedal, yine Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile ortak çalışma kapsamında birçok mahalle ve ilçede kadınlara sağlık konulu seminerler düzenlediklerini ifade etti.

Kadın Eşbaşkanlar Özalp’ta toplandı: Kadın alanında yürütülen projeler masaya yatırıldı - Kadin Ozalp2

Yapılan konuşmaların ardından geçen 6 ayda kadın alanında yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıya geçildi. Toplantıda ayrıca önümüzdeki süreçte kadın alanında yapılacak çalışmalar da masaya yatırıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Eşbaşkanlar Özalp’ta toplandı: Kadın alanında yürütülen projeler masaya yatırıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir