1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kayseri’de taciz iddiası sonrası Suriyelilerin ev, işyeri ve araçları ateşe verildi

Kayseri’de taciz iddiası sonrası Suriyelilerin ev, işyeri ve araçları ateşe verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de taciz iddiası sonrası halk, sokaklara  çıkarak “Erdoğan istifa!” sloganları atıyor

İddiaya göre Kayseri’de 5-6 yaşlarında bir çocuk, Suriyeli bir sığınmacı tarafından taciz edildi. Bunun üzerine ayaklanan mahalleli, Suriyeliler ait ev, işyeri ve araçlar ateşe verilmeye başlandı. Olay büyüyerek devam ederken, Suriyelilerin ise korku içinde başka yerler kaçtıkları belirtildi.
Polis ise Tomalarla yaşananlara müdahalede bulunuyor.

Yürüyüşe geçen bir grup Kayserili ise, “Erdoğan istifa” sloganları atarak yürüyüş gerçekleştirdi. Kayseri polisinden ilginç açıklama: Mağdur Türk değil
Kayseri İl Emniyet Müdürü olay yerine giderek bir yandan olaylara müdahale derken, diğer yandan da göstericilere seslendi. Polis, kalabalığa şu şekilde seslendi: “Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Buradaki mağdur şahıs Türk değil.”

MHP: Suriyeliler geri dönmeli

Kayseri’deki olaylardan sonra MHP’den ilginç bir açıklama geldi. Şimdiye kadar ülkede bulunan göçmenleri savunan MHP, Kayseri’de yaşananlardan sonra, “Suriyeliler dönmeli” çıkışı geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir yaptığı açıklamada, “Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayseri’de taciz iddiası sonrası Suriyelilerin ev, işyeri ve araçları ateşe verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir