1. Haberler
  2. Güncel
  3. Milano’da Alan Kurdî Parkı açıldı

Milano’da Alan Kurdî Parkı açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Haber: Muhittin Botan

Milano’da bu gün açılışı gerçekleştirilen ve şehrin en büyük parklarından bir tanesi olan parka, Alan Kurdî ismi verildi. Alan Kurdî, Avrupa’ya gitmek için bindiği gemi Türkiye açıklarında batmış, Kurdî’nin cansız bedeni ise sahile vurmuştu.

Milyonlarca göçmen gibi, Alan Kurdî de ailesi ile birlikte daha güzel bir yaşam için Avrupa’ya doğru umut yolculuğuna çıkmıştı. Alan Kurdî ve ailesi Avrupa’ya güvenli bir şekilde ulaşmak amacıyla bindikleri gemi Türkiye açıklarında bir kaza sonrasında batmış, kürt çocuğu Alan Kurdî’nin küçük cansız bedeni ise sahile vurmuştu.

Tüm dünyada adeta infial etkisi yaratan Alan Kurdî’nin cansız aradan uzun zaman geçmesine rağmen halen de unutulmuş değil.

Alan Kurdî’nin ismini ölümsüzleştirmek için bu gün İtalya’nın başkenti Milano’da bir adım atıldı. Umut yolculuğuna çıkan ve bu yolculukta hayatını kaybeden Alan Kurdî’nin adı Milano’nun en büyük parklarından birisine verilerek parkın açılışı bu gün gerçekleştirildi.

Milano’da açılışı gerçekleştirilen Alan Kurdî Parkı’nın açılış törenine SSML Loria Umanitaria Üniversitesinin “Dilbilimsel Mediyasion” Bölümünde Profesörlük yapan Nurgül Çokgezici’nin de aralarında bulunduğu çeşitli yetkililer katıldı.   Milano’da Alan Kurdî Parkı açıldı - italya park 3 Milano’da Alan Kurdî Parkı açıldı - italya park 4

Daha çocukluğunda Maraş’ın Pazarcık ilçesinden İtalya’ya giderek oraya yerleşen Kürt mülteci Profesör Çokgezici, kendisine sağlanan eğitim ve akademik olanaklardan dolayı İtalya hükümetine her zaman teşekkür ettiğini söyledi. Konuşmasının devamında Çokgezici, Alan Kurdî’yi anmak ve ismini yaşatmak amacıyla Milano’da büyük bir parka isminin verilmesinin son derece memnuniyet verici olduğunu kaydederek, bunda emeği geçen herkese şükranlarını iletti.

Profesör Çokgezici, “Ben bir insan hakları aktivisti, kültürel dilbilimleri medatörü, kültürlerarası pedagog ve etno-psikoloji alanında uzmanlaşmış bir psikoloğum. Yaptığım hiçbir iş bir seçim değil. Benim gibi unutulmuş olanlara yardım etme misyonuna çağrıdır. Onurlu insanlarıma yardım etmek ve göçmenlerin de aynı haklara sahip olabilmelerini sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Avrupa’da tanıştığım olağanüstü insanlar sayesinde onlarla aynı fırsatlara sahip oldum” şeklinde konuştu.

Çokgezici, göçle bağlantılı zorluklara ve travmalara da dikkat çekerek, önyargıların aşılabileceğini ve birarada uyum içinde yaşanabileceğini umut ettiğini kaydederek, şair Nazım Hikmet’in o ünlü şiirinden alıntı yaparak, “Tek ve özgür bir ağaç gibi, bir orman gibi kardeşçe yaşamak bizim nostaljimizdir” dedi.

Düzenlenen etkinlikte ayrıca Refahtan Sorumlu Meclis Üyesi Francesca Gisotti, Yeşil Alanlardan Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Elena Grandi, Sivil Hizmetler ve Belediyelerden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Elena Grandi, Gaia Romani, Belediye Başkanı, Santo Minniti, Mahallenin rahibi Don Ambrogio Basilico ve daha birçok katılımcı yer aldı.

Yapılan konuşmaların ardından parkta gezinti yapıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milano’da Alan Kurdî Parkı açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir