1. Haberler
  2. Güncel
  3. Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi, “Mino’nun Şarkısı”yla çocukların bedensel söz haklarına dikkat çekti

Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi, “Mino’nun Şarkısı”yla çocukların bedensel söz haklarına dikkat çekti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi, “Mino’nun Şarkısı”yla çocukların bedensel söz hakları özelinde koruyucu – önleyici çalışmaların gelişmesine ve konunun kapsayıcı ve çözüm odaklı gündemleşmesine katkıda bulunmak için yola çıktı.

Çocuğun insan hakları, cinsellik eğitimi ve iletişim alanlarında çalışan kişilerden oluşan Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi, Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde “Mino’nun Şarkısı”nı yayınladı.

Çocuğun insan hakları alanında yaşanan ihlallere karşı koruyucu – önleyici çalışmaların önemine dikkati çeken Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi, “Mino’nun Şarkısı”yla çocukların bedensel söz hakları özelinde koruyucu – önleyici çalışmaların gelişmesine ve konunun kapsayıcı ve çözüm odaklı gündemleşmesine katkıda bulunmak için yola çıktı.

Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi, Ekim 2020’den bu yana “çocukların bedensel söz hakları” odağında içerik çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalar sonucunda; 5-8 yaş grubundaki çocuklara, bakımverenlere, eğitimciler ve psikolojik danışmanlara yönelik olarak “Mino’nun Şarkısı” ve şarkı çerçevesinde 4 Kural metni hazırlandı.

Mino’nun 4 Kuralı, çocukların iyi ve güvenli bir yaşam sürmelerini desteklemek için hazırlanan bir içerik. Bu içerik 5-8 yaş grubundaki çocuklara güçlendirici mesajlar veriyor, yetişkinlere kolaylaştırıcı önerilerde bulunuyor.

Çocukların bedensel söz haklarını öğrenmelerini, bedensel ve kişisel sınırlarını tanımlayıp ifade edebilmelerini, ihtiyaç duyduklarında destek isteyebilmelerini kolaylaştırmak mümkün.

Çocuklarla bu konuları nasıl konuşalım? Kendimizi ve çocukları bu konularla ilgili nasıl güçlendirelim? İşte 4 Kural tüm bunlardan bahsediyor.

4 Kural şöyle:

1. Bedenimin her yeri özel: Bedenimin her yeri özel ve bana ait. Kimse bana sormadan, benden izin almadan dokunamaz, sarılamaz, öpemez. İstemediğim şeylere, oyunlara, şakalara zorlayamaz. Fotoğrafımı ve videomu çekemez.
2. Duygularım ve sözlerim önemli: Tıpkı büyükler gibi benim de duygularım, sözlerim var ve hepsi önemli.
3. İstemezsem hayır derim: Her şeyi kabul etmek zorunda değilim. İstemediğim şeyler olduğunda ‘ııh, cık, istemiyorum, hayır’ diyorum ya da başımı iki yana sallıyorum.
4. Saklamam, anlatırım: Hoşuma gitmeyen bir şey olduğunda bunu saklamam, güvendiğim ve konuşmayı sevdiğim bir büyüğe anlatırım. Destek istemek hakkım.

Mimoza Çalışma Ekibi

Efsun Sertoğlu
Emine Noyan
Emrah Kırımsoy
Gözde Durmuş
Hatice Kapusuz
Melda Akbaş
Nilüfer Atalay

*Mimoza; ikinci dünya savaşından sonra yeniden inşaa sürecindeki kadınların yaklaşımlarını tanımlarken atıfta bulundukları, hassasiyet, neşe, coşku, umut, direnç ve dayanışmayı temsil ediyor.

(Bianet)

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi, “Mino’nun Şarkısı”yla çocukların bedensel söz haklarına dikkat çekti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Erciş Haberleri