Mısır’daki kazıları hızla sürdüren arkeologlar, yüzlerce yeni mumya ve yeni bir piramidi gün yüzüne çıkardı.
İnsanlık tarihinin en büyük ve gizemli uygarlıklarından olan Antik Mısır dönemine ait yeni keşiflere imza atıldı. Kazıları hızla sürdüren arkeologlar, yüzlerce yeni mumya ve yeni bir piramidi gün yüzüne çıkardı. Piramidin, daha önce adı hiç duyulmayan bir kraliçeye ait olduğu tespit edildi.
Arkeologlar, Mısır firavunu Tutankhamun’un mezarının hemen dibinde yeni mumyalara ait birçok tabut ve tüneller gün yüzüne çıkardı. Ayrıca yeni bir piramit de keşfedildi.
Webtekno’nun haberine göre keşfedilen çok sayıdaki mumyanın Tutankhamun’un en yakın generallerine ve danışmanlarına ait oldukları tahmin ediliyor. Keşfedilen mumyalar hakkında da detaylı açıklamalar paylaşıldı. Live Science’a konuşan ve kazıda görev alan Mısır Bilimci Zahi Hawass, yeni keşifte uzunluğu 9-18 metre arasında değişen tüneller ve toplam 300 adet tabut bulunduğunu açıkladı.
‘Tabutlarda kadın erkek ayrımı görülüyor’
Hawass, bu tabutların her birinin Antik Mısır’da MÖ 1500 ile MÖ 1070 yılları arasında süren “Yeni Krallık” dönemine ait olduğunu belirtti. Hawass, “Bulunan tabutların her birinde birbirinden farklı yüzler yer alıyor, kadın ve erkek ayrımı görülüyor ve her biri Antik Mısır cenaze metni ‘Book of the Dead’i tasvir eden dekorasyonlarla süslenmiş durumdaydı. Bununla birlikte her bir tabutta içindeki kişinin ismi, bazılarındaysa kişiyi mumyalaştıran kişinin adı yer alıyordu” dedi.
Mumyayı açan arkeologlar, yine şaşırtıcı bir şeyle karşılaştı. Mumyalar, diğer mumyalara göre oldukça iyi korunmuşlardı. Bununla birlikte tabutların içinde çeşitli eşyalar, figürler ve heykelcikler de bulunuyordu. Keşfin şaşırtan yanı, bu alanda bugüne kadar söz konusu döneme ait bir şeye rastlanılamayacağının düşünülmesiydi.
Yeni kazılarda daha önce kimliği bilinmeyen ve hiç duyulmayan yeni bir kraliçeye ait piramit de keşfedildi.
Arkeologlar, kraliçenin adının “Neith” olduğunu, bu ismin bugüne kadarki hiçbir arşivde geçmediğini belirtti. Fakat bundan başka yeni bilgi paylaşılmadı.
[…] Çin’de bulunan ve hem modern hem arkaik özellikler barındıran kırık bir çene kemiği, insan soy ağacının yeni bir dalına işaret […]