1. Haberler
  2. Güncel
  3. Muradiye Belediyesi’nden Kanatbek Aytaç açıklaması: Yalandır, iftiradır, kurmacadır

Muradiye Belediyesi’nden Kanatbek Aytaç açıklaması: Yalandır, iftiradır, kurmacadır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Kırgız Türkü olduğu ve bayrak astığı için belediyenin kendisine hizmet getirmediğini ileri süren Kanatbek Aytaç’a Muradiye Belediyesi’nden sert tepki geldi. Belediyeden yazılı olarak yapılan açıklamada, söylenilen şeylerin yalan, iftira ve kurmaca olduğunu kaydederek, ekiplerin çöpleri düzenli olarak aldığını, kendilerinin tek bir ilaçlama aracı bulunduğunu, bu aracın da düzenli olarak ilaçlama çalışması yürüttüğünü, vatandaş ayırımı yapmaksızın belediyenin görev ve sorumluluklarını yerine getirdiği bilgisini yer verildi.

Van’ın Muradiye ilçesinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işyerine bayrak astığı ve Kırgız Türkü olduğu için belediyenin kendilerine hizmet götürmediğini söyleyen Kanatbek Aytaç’a Muradiye Belediyesi’nden sert tepti geldi. Konuya ilişkin yazılı olarak yapılan açıklamada, “11.08.2024 Tarihinde, kendisini Kanatbek Aytaç olarak tanıtan şahsın; sosyal medya hesaplarında Belediyemize yönelik yaptığı suçlamalara binaen, yaptığı açıklamaların asılsız olduğunu basına ve kamuoyuna duyurmak istiyoruz” açıklaması yapıldı.

‘Ayrım yapmaksızın çalışmalarımız ilçe genelinde devam etmektedir’

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Muradiye belediyesine bağlı Ünseli mahallesinde bulunan Atayurt konsept alanını işleten Kanatbek Aytaç adlı şahıs, ‘Son yerel seçimlerden bu yana Muradiye belediyesinden hiçbir şekilde hizmet alamıyorum’ iddiasında bulunmuştur. Belediyenin temizlik işleri müdürlüğü tarafından her Cuma günü Atayurt alanında bulunan çöp  konteynerlarının boşaltıldığını, Park Bahçeler Müdürlüğünün söz konusu alanda sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı her gün ilaçlama çalışmalarını yaptığını, ayrıca alanda tadilat ve onarım çalışmalarının yapıldığını, buna ilişkin görsel ve GPS Belgelerinin olduğunu belirtmek isteriz. Belediye envanterine kayıtlı sadece 1 adet Sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama aracımız mevcuttur. Belediyemiz sınırları içerisinde toplam 48 mahallemiz bulunmaktadır. Tek bir aracımız ile her gün ilaçlama çalışmalarımız yapılmaktadır. Atayurt konsept yapı Van gölü kıyısında bulunmasından dolayı sinek ve sivrisinek popülasyonu yoğunluk taşımaktadır. Alana ve şahıssa her hangi bir ayrım gözetmeksizin çalışmalarımız devam etmektedir. Belediye başkanlığına geldiğimiz süre içerisinde tüm mahallelerde yol yapım, park bahçe onarım tadilatları, sulama, ilaçlama gibi çalışmalar ayrım gözetmeksizin hizmet belediyeciliğimiz hız kesemeden devam etmektedir. Vatandaşlarımıza hizmet belediyeciliği getirme sözü ile geldik. Tüm hizmetlerimizi halkımıza ulaştırmaya devam edeceğiz.”

‘Söylenilenler tamamen asılsız ve kurmacadır’

Belediyeden yapılan açıklamada, belediye personeli ile yapılan bir diyaloğa yer verildiğini hatırlatarak, “Söz konusu açıklamada bulunan şahsın, belediye personelimiz ile girdiği diyaloğu aktararak ‘bayrakları indirin bizde gelip hizmet yapalım’ ifadesinde bulunduğunu iddia ederek belediyemizi, personelimizi ve kurumlarımızı zan altında bırakmıştır. Tamamen asılsız ve kurmaca bir diyalogdur. Hiçbir çalışanımız bu şuursuzlukta değildir. Kendisini belediye personelimizden özür dilemeye davet ediyoruz. Çok çirkin bir suçlama olmakla beraber hedef gösterme gayesi taşımaktadır” açıklaması yapıldı.

‘Vatandaşlarımızın bu asılsız iddialara kulak asmayacağını biliyoruz’

Açıklamanın sonunda şu bilgilere yer verildi:

“Asılsız iddialarına, karalamalarına ve suçlamalarına durmak bilmeden yenilerini eklemeye çalışan Kanatbek Aytaç ‘sırf Kırgız türkü olduğum için, sırf bayrak astığım için, sırf kültürel bir konsept işlettiğim için özellikle çalışma yapılmıyor hizmet alamıyorum belediyeden.’’ İfadesi belediyeye yönelik yapıcı bir eleştiri olmamakla beraber kötücül ve art niyet taşımaktadır. Aytaç bu açıklamasıyla sosyal medyada vatandaşlarımızı belediyeye karşı kin ve nefrete teşvik etme amacı taşıdığı aşikârdır. Kanatbek Aytaç söylem dozunu artırarak Atayurt alanında yapılan konsept çalışmalarının belediyemizi ‘’ürküttüğünü’’, belediyemizin ‘’kendisiyle özellikle uğraştığını’’ dile getirerek; Belediyemizi kendisine adeta rakip görüp suçlamalarda bulunması ‘çamur at izi kalsın’ misali belediyemizi ayrım yapmakla suçlamaktadır. Belediye envanterimizde kayıtlı bulunan tüm araçlarımız ile ayırım gözetmeksizin çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunun gibi art niyet taşıyan gayeler çalışmalarımıza ket vurmayacaktır. Vatandaşlarımızın bu asılsız iddialara kulak asmayacağını biliyoruz. Bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini ve yasal süreci başlatacağımızı siz saygıdeğer kamuoyu saygı ile paylaşıyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | sinirli2
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Muradiye Belediyesi’nden Kanatbek Aytaç açıklaması: Yalandır, iftiradır, kurmacadır
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir