1. Haberler
  2. Güncel
  3. Muradiye hizmetin adresi olma yolunda: Eşbaşkanlar yılların sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor

Muradiye hizmetin adresi olma yolunda: Eşbaşkanlar yılların sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Muradiye İlçesi’nde DEM Parti’nin seçim zaferinden sonra ilçede adeta çalışma seferberliği başlatıldı. İlçede kangrenleşmiş sorunlara kalıcı çözümler getirmeyi esas alan eşbaşkanlar, farklı kurumların elinde bulunan ve atıl durumda bulunan işletmeleri de ilçe halkına kazandırmak ve istihdam alanına dönüştürmek için kalıcı projeler üretmeye başladı.

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti Belediye Eşbaşkanları Hediye Sayıner ile Barış Yılmaz göreve geldikten sonra ilçede çalışma seferberliği başlattı. Koordineli çalışmayla eşbaşkanlık sistemin en hızlı pratiğe geçtiği yerlerden biri olan Muradiye’de, yıllardır çözülmeyen sorunları 6 ay gibi kısa bir süre bir bir çözüme kavuşturuluyor. Eşbaşkanlar, sorunlara geçici çözümlerden ziyade kalıcı çözümler geliştirmeyi esas alıyorlar.

Muradiye hizmetin adresi olma yolunda: Eşbaşkanlar yılların sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor - Muradiye selale
Muradiye’de yaklaşık 30 yıldır çözülmeyen su sorunu, VASKİ yönetiminin girişimleri ve uzun vadeli planlaması ile kalıcı çözüme kavuşturuluyor. Asbest borulardan Muradiyelilere su taşıma dönemine son veren VASKİ, Muradiye Belediyesi Eşbaşkanları ile yaptıkları koordineli çalışma ile su ve kanalizasyon sorununa kalıcı çözümler üretme yolunda büyük bir mesafe katettiler.

Muradiye hizmetin adresi olma yolunda: Eşbaşkanlar yılların sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor - Esbaskanlar
İlçeye bir de arıtma tesisi kazandıran VASKİ, ilçenin yaşam kalitesini ve konforunu daha da arttıracaklarını, belediye eşbaşkanları ile yürütecekleri koordineli çalışma ile Muradiye halkının layık olduğu hizmeti götürmeye kararlı olduklarını söylediler.
Muradiye Belediyesi eşbaşkanları Hediye Sayıner ve Barış Yılmaz’ın kısa süreye sığdırdıkları bir başka başarı ise köstebek yuvasına dönen yolları, kullanılabilir duruma getirmeleridir. Yaklaşık 40 metrekare asfalt döken halkın belediyesi, birçok mahallenin yolunu da kilitli parke taşları ile döşeyerek, konforlu yollardan konforlu kente ilerleme yolundaki kararlılıklarını da kanıtlamış oldular. Kentte bulunan yeşil alan ve parklara yönelik de çalışmalarına hız katan Sayıner ve Yılmaz, parkaları, yurttaşların kullanabilecekleri düzeye getirerek gerekli bakımları yaptılar.Aynı şekilde Kadın ve Danışma Merkezi, gençler için kültür ve sanat merkezi ile meslek öğrenebilecekleri bir ortam hazırlamak için seçim öncesinden deklere ettikleri projelerini hayata geçirmeye başladılar.

Muradiye hizmetin adresi olma yolunda: Eşbaşkanlar yılların sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor - Ezidi Selalesi
Bir başka yenilik ise, ilçede kayyum döneminde bariyerlerle kapatılan belediye binasının etrafında bulunan beton bariyerler kaldırılarak, halkın belediyesine ulaşmasını ve belediyenin tamamen halkın hizmetine girmesini sağladı. Artık Muradiye belediyesi, eşbaşkanları ve personelleri ulaşılmaz değil.
Belediye eşbaşkanları Sayıner ve Yılmaz, ilçenin kanayan yarası olan istihdam sorunların kalıcı çözümler üretmek amacıyla kent turizmini canlandırmayı, hatta önemli bir gelir kapısına dönüştürmeyi hedeflemekteler.

Muradiye hizmetin adresi olma yolunda: Eşbaşkanlar yılların sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor - Esbaskanlar2
Bu hedefin bir ilk ayağı ise farklı kurumların elinde bulunan ve kullanılmamak bir yana, yok olmaya terk edilen başta Balık Bendi, Sulama barajının bulunduğu mesire alanı ve Ezidiler için önemli bir merkez olan Ezidi Şelalesi olmak üzere birçok alanın belediyeye devredilmesini ve bu alanlarda yürütülecek çalışmalar ile buraların bir istihdam alanına dönüştürmeyi ve Muradiye halkının hizmetine sunmayı hedeflemekteler. Bunun için gerekli girişimleri başlattıklarını söyleyen belediye eşbaşkanları Sayıner ve Yılmaz, gerekli olumlu yaklaşımın gösterileceğini umduklarını ifade ettiler.

Muradiye hizmetin adresi olma yolunda: Eşbaşkanlar yılların sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor - muradiye Selalesi
İşte eşbaşkanlar ve ilçe halkının gözüyle hazırladığımız Muradiye’nin 6 aylık hizmet seferberliğinin yer aldığı videolu haberimiz…

Video ve montaj: Dıldar Güler – Memet Gür

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muradiye hizmetin adresi olma yolunda: Eşbaşkanlar yılların sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir