1. Haberler
  2. Güncel
  3. Muradiye’de Sinemxan Kadın Yaşam ve Dayanışma Merkezi halaylarla açıldı

Muradiye’de Sinemxan Kadın Yaşam ve Dayanışma Merkezi halaylarla açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muradiye Belediyesi tarafından kurulan Sinemxan Kadın Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nin açılışı Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal’ın katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Eşbaşkan Şedal, belediyeleri yeniden kadınların hizmetine soktuklarını söyledi.

Kadın odaklı belediyecilik çalışmalarını sürdüren Muradiye Belediyesi, kadınlar için Sinemxan Kadın Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Kadınlara konaklama imkanının sağlandığı merkezde, bir psikolog ve sosyolog da görev alarak kadınlara profesyonel destek sağlayacak. El sanatları, kilim dokuma atölyesi, dikiş nakış gibi kursların yer alacağı merkezde çocuklar için de oyuncak evi kuruldu.

Tamamı Muradiye Belediyesi tarafından yapılan merkezin açılışına Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Hediye Sayıner, ipekyolu Belediye Eşbaşkanı Canan Uzunay, Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Hanım Akkoş, Edremit Belediye Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, Gürpınar Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Karakoç ve çok sayıda kadın katıldı.

Muradiye'de Sinemxan Kadın Yaşam ve Dayanışma Merkezi halaylarla açıldı - Muradiye aciliss2

‘Kayyım öncelikle kadınların alanlarını kapattı’

Açılıştan önce konuşan Muradiye Belediye Eşbaşkanı Hediye Sayıner, ilçenin yıllardır kayyımla yönetildiğine değinerek, kayyımların ilçeye büyük zarar verdiğini ifade etti. Eşbaşkan Sayıner, “Kayyım geldiğinde öncelikle kadın yaşam merkezlerimizi kapatmıştı. Biz de önceki dönem projeleri olan ve yerine kayyım atadıkları için hayata geçirilmeyen projeleri bugün bir bir devreye alarak, kadınların hizmetine açıyoruz. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Muradiye'de Sinemxan Kadın Yaşam ve Dayanışma Merkezi halaylarla açıldı - MNuradiye23

‘Belediyeleri yeniden kadınların hizmetine sokuyoruz’

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, 5 yıl önce yine aynı yerde kadınlar için bir alan açtıklarını, ancak buranın atanan kayyım tarafından kapatıldığını hatırlattı. Şedal, “Bugün yine kadınların öncülüğünde yürütülen bir direniş ve mücadeleyle bizim olan belediyelerimizi geri aldık. Aldığımız belediyeleri bugün yine kadınların hizmetine sunuyoruz. Bu alanlar oldukça kadınlar seslerini daha da özgür çıkaracaklardır. Yeni binamız kadınlara hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Yapılan açılışın ardından Eşbaşkanlar ve beraberindekiler açılışı yapılan merkezi gezdi. Kadınlar daha sonra ise çalınan müzik eşliğinde halay çekti.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muradiye’de Sinemxan Kadın Yaşam ve Dayanışma Merkezi halaylarla açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir