1. Haberler
  2. Güncel
  3. Özalp’ta halk buluşması: etkinliğe eşbaşkanlarda katıldı

Özalp’ta halk buluşması: etkinliğe eşbaşkanlarda katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özalp Belediyesi ve DEM Parti Özalp İlçe Örgütü tarafından organize edilen ve Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’ın katılımıyla düzenlenen halk buluşmasında konuşan DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, tüm halkı 13 Ekim’de Diyarbakır’da düzenlenecek olan mitinge davet etti.

Eşbaşkan Şedal ve Zeydan ise, Özalp’ın tüm sorunlarını bir bir çözeceklerini dile getirdi.

Özalp’ta 6 ay içerisinde önemli çalışmalara imza atan Özalp Belediyesi’nin düzenlediği halk ve esnaf buluşması Van’ın siyasetçileri ve belediye eşbaşkanları ve halkı bir araya getirdi. Özalp’ta bir düğün salonunda gerçekleşen buluşmaya, önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DEM Parti Van ve Özalp il-ilçe örgütleri, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Özalp Belediye Eşbaşkanları Ecevit Ceylancı, Sakine Kutpınar ve yüzlerce yurttaş katıldı.

Buluşma öncesi DEM Parti Özalp ilçe binasında bir araya gelen Eşbaşkanlar ve partililer, halk buluşmasının yapılacağı düğün salonuna kadar yürüyüş yaptı. İlçe merkezinde gerçekleşen yürüyüş devam ettiği sırada ilçe sakinleri de bulundukları yerlerden yürüyüşe katılım gösterdi.

Yürüyüşün ardından gerçekleşen etkinlikte ilk olarak DEM Parti Özalp İlçe Eşbaşkanı Burhan Atmaca kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Özalp’ta halk buluşması: etkinliğe eşbaşkanlarda katıldı - IMG 20241003 WA0024
Ardından konuşan DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, Özalp halkının sorun ve sıkıntılarını dinlemek için bir arada olduklarını belirterek, “Özalp halkı seçimler öncesi bize bir söz vermişti; biz Özalp Belediyesi’ni kazanacağız demişti. Biz sadece Özalp’ı değil, Van’da 14’te 14 yapmayı hedef haline getirmiştik ve bu hedefimize ulaştık. Başta Özalp halkına ve tüm Van halkına teşekkür ediyorum” dedi.

‘Bizim için yeni bir süreç yok’

Halk olarak önemli bir süreçten geçtiklerini vurgulayan Buldan, “Özellikle Kürt halkının, DEM Parti’nin baskı altında olduğu ve iktidarın zulmünün halen devam ettiği bir dönemi yaşıyoruz. Görüşmelerin engellendiği bir dönemde yeni bir süreçten bahsedemeyiz. Bugün hala eğer cezaevlerinde hasta tutuklular yaşamını yitiriyorsa ki dün Mardinli bir tutuklu yaşamını yitirdi. O yüzden bizim için yeni bir dönem yok, yeni bir süreç yok. Keşke her şey düzelse, keşke Türkiye bir demokratikleşme sürecini hedef olarak önüne koysa, cezaevlerindeki haksız ve hukuksuz yere yatan insanlarımız özgürlüğüne kavuşsa, hasta tutuklular tahliye edilse, tecrit kalksa, Sayın Öcalan avukatlarıyla ve ailesiyle görüşme yapsa. İşte biz o zaman deriz ki evet bu ülke demokratikleşme alanında yeni bir adım attı” diye konuştu.

‘Barıştan bahsediyorsanız Kürt halkının iradesini saygı duyun’

Parlamentonun yeni dönem açılışında MHP Lideri Devlet Bahçeli ile aralarında geçen tokalaşma konusuna değinen Buldan, şöyle devam etti. “Mecliste Devlet Bahçeli’nin parti grubumuzun olduğu yere gelerek, Eşbaşkanlarımız ve bizlerin elini tutarak selamlaşması acaba yeni bir süreç mi başlıyor tartışmalarını ortaya attı. Sadece o tokalaşma da değil, hemen ardından Devlet Bahçeli’nin ‘eğer dünyada barışı konuşacaksak kendi iç barışımızı da konuşmamız lazım’ sözleri de dikkat çekti. Şimdi takip edeceğiz tabi ki. Eğer barıştan bahsediyorsanız, o zaman Kürt halkının iradesine saygı duymak zorundasınız. Hakkâri’ye kayyum atanırken bir barış sürecinden nasıl bahsedebiliriz? Eğer yıllar önce yapılsaydı belki bugün Türkiye şu an bulunduğu durum içerisinde olmazdı. Bu gerçekleşmedi. Şimdi 1 Ekim tarihiyle birlikte eğer böyle bir süreç olacaksa o zaman Kürt halkının iradesini tanıyacaksınız, sözünü dinleyeceksiniz ve Kürt halkına saygı duyacaksınız. Kürtleri inkar etmekle, Kürt halkının değerlerine saldırmakla bu sürecin başlamayacağını herkesin bilmesi gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Mitinge katılım çağırısı

“Değerli arkadaşlarım, bizim gündemimiz Kürt halkının sorunları Bizim gündemimiz Sayın Öcalan’ın tecrit içerisinde olması Bizim gündemimiz Hakkari’deki kayyum Bizim gündemimiz Türkiye’nin demokratikleşmesi” diyen Buldan, “Evet, 9 Ekim yaklaşıyor 9 Ekim uluslararası bir komplonun yıl dönümü. 13 Ekim’de Amed’te bir miting düzenliyoruz. Buradan bir kez daha tüm halkımızı bu mitinge davet ediyorum. Türkiye’nin demokratikleşmesi, Türkiye’nin barışı, Türkiye’nin refahı ve huzuru için bu mücadeleye devam edeceğiz ve bu mücadele de halkımızın yanında da olmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Buldan’ın konuşmasının ardından Özalp Belediyesi’nin çalışmalarının yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Halk sorunlarını anlattı, eşbaşkanlar dinledi

Oluşturulan divanda Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile Özalp Belediye Eşbaşkanları Ecevit Ceylancı, Sakine Kutpınar, DEM Parti İlçe Eşbaşkanları Mevlide Hazır ve Burhan Atmaca yer alırken, ilçenin sorun ve sıkıntılarını dile getirmek üzere söz hakkı halka verildi. Söz alan katılımcılar, ilçenin yaşadığı problemleri ve belediyeden taleplerini dile getirirken, Özalp Belediye Eşbaşkanları, belediye olarak yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve taleplerin karşılanması için daha çok emek vereceklerini dile getirdi.

‘Özalp üzerine düşeni yaptı, şimdi sıra bizde’

Daha söz alan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Seçimden sonra birçok kez Özalp ilçemize geldik. Bu kadar büyük bir buluşma ile bir araya gelemedik. Biz Eşbaşkanlar olarak Özalp’a karşı kendimizi borçlu hissediyoruz. Özalp, seçimde büyük bir başarı ortaya koyarak birinci sırayı alarak tarih yazdı. Bu nedenle sizlere ve ilçe halkına çok teşekkür ediyoruz. Van’da büyük bir irade gaspı oldu. Yine Özalp iradesini sahiplenerek büyük bir başarı gösterdi. Bu irade sahiplenmesinin başarı kaynağı, yurtsever Özalp halkıdır. Özalp üzerine düşeni yaptı, şimdi sıra bizde” dedi.

‘Kadınlar için büyük bir çalışma yürüteceğiz’

Tecridin, doğa katliamının, kadın cinayetlerinin ve benzeri diğer sıkıntıların devam ettiğini dile getiren eşbaşkan Şedal, şöyle devam etti: “Bu sıkıntılardan önce adaleti ve demokrasiyi sağlamamız gerekiyor. Şimdi, toplumda büyük sorunlar var. Kadın cinayeti ve kadın şiddeti devam ederken toplumda özgürlük olmaz. Bu nedenle bunların önüne geçmek için belediyelerde kadın çalışmalarına yönelik büyük bir çalışma yürütmemiz lazım. Özalp’ta yakın bir zamanda kadın yeri ve kafeteryası açılacak. Köylerden gelen kadınların artık oturup dinlenebilecekleri bir alanları olacak. Seçimden önce ilçedeki, köylerdeki sıkıntıları gidermek için söz vermiştik. Şimdi sıkıntıları olan köylerde peyder pey sorunları giderme çalışmalarına başladık. Kayyımlar, Van ve ilçelerinde çalışma yürütmeyerek büyük bir tahribat yarattı. Şimdi o tahribatları tek tek gidereceğiz. Çalışmalarımızın engellenmesine rağmen halka gerekli hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Yolları bozuk olan mahalle ve köyler var, o yolları tek tek asfaltlayacağız. Şu an 22 ve 39 kilometrelik yani toplamda 61 kilometre için asfalt ihalesi çalışmalarına başladık. Ayrıca su sıkıntısı olan mahallemiz kalmayacak. Özalp ilçesinde işsizlik nedeniyle birçok gencimiz dışarıya göç ediyor. Projelerimizle istihdam alanı yaratarak göçü en aza indirmeyi hedefliyoruz.”

Özalp’ta halk buluşması: etkinliğe eşbaşkanlarda katıldı - IMG 20241003 WA0023

‘Özalp halkı dik duruşuyla biliniyor’

Şedal’in ardından konuşan Eşbaşkan Abdullah Zeydan, “Özalp halkı dik duruşuyla biliyoruz; çünkü diline, kimliğine, kültürüne her koşulda sahip çıkmıştır. Halkımız üzerinden birçok zulüm, baskı ve katliam politikaları yürütüldü ama halkımız tüm bu politikalara karşı birlikteliğini, dayanışmasını daha da güçlendirdi. Kürt halkı her koşulda tarihsel bir direniş içinde yaşamı sürdürmüştür. Bunun için tüm çalışmalarımız, yaşamımız zülüm ve baskıyla geçti. Bugün geldiğimiz noktada birçok kazanım elde ettik” dedi.

‘Tarihi sorumluluğun bilincindeyiz’

31 Mart yerel seçimleri için “Tarihi bir seçim geçirdik, bizim için sıradan bir seçim olmadı” diyen Zeydan, “Bizler bu tarihi direnişin sorumluluğun bilincindeyiz. Bizler bu sorumluluğun bir barış umuduna yol açması düşüncesiyle hareket ettik. Bizler sadece belediye eş başkanlığı ve meclis üyeliği sorumluluğu ile hareket etmiyoruz. En büyük sorumluluğumuz birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır. İnanıyoruz ki bu ittifakımız cezaevlerinin kapısını da açacaktır” diye konuştu.

Özalp’ta halk buluşması: etkinliğe eşbaşkanlarda katıldı - IMG 20241003 WA0025

‘Duruşumuzla oyunları boşa çıkarıyoruz’

Kürt halkının birlik ve beraberliği ile belediyelere atanan kayyımları göndereceklerini ve belediyelerin tüm hizmetini halka açacaklarını belirten Zeydan, şunları söyledi: “Elde edilen başarıda en büyük emek sahiplerinden biri Özalp halkıdır. Bizler Özalp halkına minnettarız. Bizler sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Mutlaka başaracağız. Tahribat büyük, ama biliyoruz ki daha önce çok daha ağır süreçler vardı ve başardık. Bu bilinçle bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Kentlerimizi inşa ediyoruz, bu kadar yüklü borçlara rağmen birçok şeyi de başardık. 5 aydır bizler yaptığımız çalışmalara yönelik saldırılara karşı mücadele ediyoruz. Vali muhtarları çağırarak ‘neden yollarınız bitmedi’ diye bir şikayette bulunmuş. Yaptığımız toplantılarda muhtarlar, onların yıllardır yapamadığı yolları bizlerin neden iki ayda bitirmediğini soruyorlar. Bu AKP siyasetidir ve bununla algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ama bizler bu oyunları duruşumuzla, emeğimizle, yaptığımız hizmetlerimizle boşa çıkardık. 13 ilçemizde yıllardır sadece yurtsever oldukları için yapılmayan yolları, götürülmeyen hizmetlerin olduğunu gördük. Özalp ilçesinin hiçbir yolu yapılmamış çünkü halkının tamamı yurtsever. Bizler bu yollarının tamamını yapacağız. Birçok sorun olduğunu biliyoruz. Tüm sorunlarını bir bir çözeceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından, eşbaşkanlar ve katılımcılar hep birlikte yemek yedi. Yemeğin ardından Eşbaşkanlar, yurttaşlarla bire bir ilgilendi. Milletvekili Buldan ile Eşbaşkan Şedal ve Zeydan, daha sonra Özalp Belediyesi’ni ziyaret ederek eşbaşkanlar Sakine Kutpınar ve Ecevit Ceylancı’ya başarı dileklerinde bulundu. Ziyaretin ardından eşbaşkanlar ilçeden ayrıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özalp’ta halk buluşması: etkinliğe eşbaşkanlarda katıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir