1. Haberler
  2. Spor
  3. PFDK’dan Vanspor’a ceza Sarıyer’e ‘ödül’!

PFDK’dan Vanspor’a ceza Sarıyer’e ‘ödül’!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vanspor’a, Adıyamanspor karşılaşmasında yaşanan ‘Saha olayları’ nedeni ile para cezası verildi. Amedspor-Sarıyer maçında, ise linç girişimi yaşanmasına rağmen federasyon Sariyerspor’a sadece para cezası vermekle yetindi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, geçtiğimiz hafta oynanan ve 2-0 Vanspor’un üstünlüğü ile sonuçlanan, Adıyamanspor maçında ortaya çıkan ‘Saha olayları’ nedeni ile PFDK’ye sevk edilmişti.

Vanspor’un durumunu görüşen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), kırmızı-sihaylı takıma para cezası verdi.

PFDK’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bitexen Vanspor FK’nın, 05.09.2023 tarihinde oynanan Bitexen Vanspor FK-Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 Bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir”

Amed maçında yaşanan linç girişimine ‘Ödül’ gibi ceza

Öte yandan, geçtiğimiz hafta İstanbul’da oynanan Sarıyerspor-Amedspor maçında, Amedspor forması ile maçı izlemeye gelen 4 kişilik bir aile ve özel gereksinimleri olan bir çocuk, Sarıyerspor taraftarları tarafından linç girişimine maruz kalmıştı.

Amedspor taraftarlarının alınmadığı maç esnasında yaşanan linç girişimine rağmen federasyon Sarıyerspor Kulübüne sadece para cezası vermekle yetindi.

Konu ile ilgili TFF’den yapılan açıklama şöyle: “Sariyer Kulübünün, 03.09.2023 tarihinde oynanan, Sariyer-Amedsportif Faaliyetler TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ‘İhtar Cezası’ ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Sariyer Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu FDT’nin 53/8. maddesi kapsamındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 80 Bin TL ‘Para Cezası’ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir.”(TFF)

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PFDK’dan Vanspor’a ceza Sarıyer’e ‘ödül’!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir