1. Haberler
  2. Güncel
  3. Rojin Kabaiş otopsisinde detay: Darp edilerek mi öldürüldü?

Rojin Kabaiş otopsisinde detay: Darp edilerek mi öldürüldü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da kaybolduktan 18 gün sonra ölü bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ön otopsi raporu belli oldu. Rapor da her iki bacağın dis bölgesi kısmında ve göğüs bölgesinde ortaya çıkan izler tartışma konusu oldu. İzler Rojin’in “darp mi edildi?” sorusunu akıllara getirdi.

27 Eylül’de Van’da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in cansız bedeni kaybolduğu üniversite sahiline yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Mollakasım Köyü sahilinde bulundu. Kabaiş’in bulunmasının ardından yapılan otopsi işlemi 8 saat sürdü ve ön otopsi raporu belli oldu. Gözlemci olarak otopsiye giren Van Tabip Odası ile Van Barosuna verilmeyen ön rapor Ankara’da basına servis edildi. Ön raporda çıkan detay ise yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Rojin Kabaiş raporunda detayda dizlerin arka tarafı ile sırtında darp izi şeklinde şüphelere yol açan izler tespit edildi. İzler Rojin’in darp edilerek mi öldürüldü sorusunu akıllara getirdi. Ön otopsi raporun yankıları devam ederken, Otopsiye gözlemci olarak katılan Van-Hakkari Tabip Odası Eski Başkanı Hüseyin Yaviç, gözlemlerini Serhat News’e aktardı. Yaviç, “Vücut ciddi anlamda deforme olmuştu. Vücutta herhangi bir kırık yoktu fakat 100’ün üzerinde numune alındı. Net bir şey söylemek için raporun sonucunu beklemek gerek” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sahilinde kaybolan Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’in cansız bedeni, kaybolduğu üniversite sahiline kara yoluyla 20 kilometre kıyı boyuyla 31 kilometre uzaklıktaki Van Gölü Molla Kasım sahilinde bulundu.
Köyde sahil kısmında bulunan villaların bahçesindeki yurttaşların bulduğu Rojin’in otopsisi Van Adli Tıp Kurumun’da (ATK) yapıldı. Akşam (15 Ekim) saat 18.00’de başlayan otopsi 8 saat sonra tamamlandı. Otopsi tamamlandıktan Rojin’in cenazesi defin işlemleri için ailesi tarafından Diyarbakır’a götürülerek sabah saatlerinde defnedildi. Ön otopsi raporuna göre, 100’e yakın numune alındı. Bir kısmı Van’da ATK’da değerlendirilirken diğer kısmı da incelenmek üzere İstanbul ATK’ya gönderildi. Aynı zamanda kesici ve ateşli silah yaralanmasına ilişkin bir bulguya rastlanmadı. Ayrıca herhangi bir kemik kırığı da tespit edilmedi. Bununla birlikte Rojin’in boynunda, diz ve kolları ile göğüs ön yüzünde kanama ile uyumlu olabilecek renk değişiklikleri olduğu belirtildi.

Gözlemcilere verilmeyen rapor basına servis edildi

Rojin’in otopsisine gözlemci olarak katılan Van-Hakkari Tabip Odası Eski Başkanı Hüseyin Yaviç, imza atmasına rağmen raporun kendilerine verilmediğini söyledi. Yaviç, “Dün Rojin’in cenazesinin bulunduğu haberini alır almaz ATK önüne gittik. Yolda ATK’ye giderken Van Barosu Başkanını aradım ve otopsiye katılma talebimizi ilettim. Önce izin vermediler fakat sonrasında müdahil olduk. Saklanacak bir şey yoksa neden içeri girmemize izin vermiyorsunuz dedik ve girdik. Otopsi 8 saat sürdü. Dosyada gizlilik kararı da var. Hatta otopsi sonucunda hazırlanan ön rapor ben gözlemci hekim olduğum için bana verilmesi lazımdı çünkü imza atıyorum. Ama ne yazık ki verilmedi” dedi.

‘Vücut çok ağır şekilde deforme olmuştu’

Rojin’i babasının kıyafetlerinden teşhis ettiğini ifaden eden Yaviç, “Rojin’in yüzü ne yazık ki tanınmayacak haldeydi. Bu yüzden baba Rojin’i ancak kıyafetlerinden teşhis etti. En son yurttan çıkarken üzerindeki kıyafetler aynen üzerindeydi. Vücut çok ağır şekilde deforme olduğu için bazı bulgular çok net tespit edilemiyor ama 100’ün üzerinde numune alındı. Bu numunelerin toksikoloji kısmı Van’da değerlendirilecek büyük bir kısmı İstanbul ATK’ya gönderildi. Orada çıkan sonuç beklenecek. Bu süre bir ayı bulabilir ama biz 10-15 gün içerisinde çıkarttırmaya çalışacağız dediler. Gövde kısmı şişmişti ama elbiseler üzerinde olduğu için diğer bölgelere oranla doku bütünlüğü vardı. Ama vücudun tamamında ölümden sonra gerçekleşen sabunlaşma dediğimiz durum mevcuttu. Suda uzun süre kalmasından kaynaklı oluşan bir tahribat olduğu için net bir bulgudan söz etmek mümkün değil. Ölümü doğrudan açıklayacak gözle görülür bir bulgu yok. Kesinlikle kırık yoktu bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Bu yüzden raporun sonucunu beklemek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rojin Kabaiş otopsisinde detay: Darp edilerek mi öldürüldü?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir