1. Haberler
  2. Güncel
  3. Şedal: Sorunların farkındayız, birlikte çözeceğiz

Şedal: Sorunların farkındayız, birlikte çözeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi’nin Stratejik Plan çalışmaları çerçevesinde Başkale ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Eşbaşkan Neslihan Şedal, yaşanan sorunların farkında olduklarını belirterek, tüm bu sorunları birlikte çözeceklerini dile getirdi. Şedal Van’daki gözaltı operasyonuna da tepki göstererek, halkın değerlerine yönelik saldırıların arttığına dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Plan çalışmalarının ilçelerdeki toplantılar ayağı tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, beraberindeki Daire Başkanlarıyla birlikte Başkale’de düzenlenen muhtarlar toplantısına katıldı. Başkale Belediye Eşbaşkanları Şengül Polat ve Feyzi Caner ile meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıya çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantının açılışını yapan Başkale Belediye Eşbaşkanı Feyzi Caner, gerçekleştirdikleri bu toplantılarla halkın sorunlarını daha yakından görme imkanı bulduklarını belirterek, katılımlarından dolayı Eşbaşkan Şedal, Daire Başkanları ve muhtarlara teşekkür etti.

‘Halkın değerlerine yönelik saldırılar var’

Şedal: Sorunların farkındayız, birlikte çözeceğiz - sedal baskale 2 Ardından söz alan Eşbaşkan Neslihan Şedal, sorun ve sıkıntıları konuşmadan önce yaşanan sürece ilişkin birkaç söz söylemek istediğini belirterek, “Bildiğiniz üzere Başkale’de halkın iradesini kırmak için çokça uğraş verildi. Ancak buna rağmen halk iradesine sahip çıktı ve seçimlerden büyük bir başarıyla çıktı” dedi.

Seçim sonrası Van’ın bir bütün olarak iradesine yönelik bir darbe gerçekleştirilmek istendiğini vurgulayan Şedal, “Ancak yine halkın sahiplenmesiyle bu girişim de boşa çıkarıldı. Halkın bu duruşuna yönelik elbette saldırılar sürdürülüyor. Halkın talepleri doğrultusunda gerçekleşen çalışmalara yönelik de saldırılar gerçekleştiriliyor. Son olarak kentin muhtelif yollarına yazdığımız ‘pêşî peya/önce yaya’ trafik uyarı yazılarına tahammül edilmedi ve ortadan kaldırılmak istendi. Bunun yanında halkın değerlerine yönelik de saldırılar sürüyor. Kürtçe şarkılar, çekilen halaylar bahane edilerek, toplum bir bütünen değerlerinden koparılmak isteniyor. Ancak tüm bu saldırılar da boşa çıkarılacaktır” dedi.

Bu yönelimler kapsamında Van’da bir gözaltı operasyonu düzenlendiğini hatırlatan Şedal, DEM Parti İl Eşbaşkanları Veysi Dilekçe ile Gülşen Kurt’un gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

‘Sizleri dinlemek istiyoruz’

Eşbaşkan Şedal, hazırlık aşamasında olan Stratejik Plan çalışmaları kapsamında Van genelinde her yere ulaşmaya çalıştıklarını, tüm halkı dinlemek istediklerini belirterek, bu toplantıların planın oluşumunda büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Bu çalışmalarla kenti yeniden inşa etmek istediklerin ifade eden Şedal “Kentlerimizin birçok sorunu var. Yollarından tutalım, altyapısına, su sorununa kadar birçok sorun var. Tüm bunları konuşmaya çalışacağız. Bugün birçok daire başkanımız aramızda. Onlara yönelik sorularınız olursa onları da yanıtlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Sorunların tespiti ve çözümü

Başkale’de yaşanan temel sorunların başında kadınların yaşadığı sorunlar olduğunu kaydeden Şedal, şöyle devam etti: “Kadınlar yaşamın her alanında problemlerle karşılaşıyorlar. Kadınlara yönelik çalışma yürüten kurumlar tamamen işlevsiz hale getirildi. Yine en temel sorunlardan biri de yoksulluk sorunu. Sınır bölgesi olması itibariyle görece iyi konumda olması gereken Başkale, maalesef son yıllarda ekonomik anlamda ciddi problemler yaşıyor. Buna yönelik elbette çözümlerimiz olacak. Oluşturacağımız kooperatiflerle bu problemi bir nebze de olsa azaltmaya çalışacağız. Burada ciddi manada yol, altyapı gibi sorunlar yaşanıyor. Bununla birlikte tarımsal anlamda sorunlar yaşanıyor. Üretimi nasıl arttırabiliriz bunları konuşmamız lazım. Yine burası tarihi ve turistik bir bölge. Bunun gelişimi için ne yapabiliriz bunlara da bakmamız lazım. Tüm bunlara yönelik sizlerin söyledikleri bizim için çok önemlidir.”

‘Kayyımlar sorunları derinleştirdi’

Tüm kentlerin yıllarca kayyımlar tarafından yönetildiğini hatırlatan Eşbaşkan Şedal, “Kayyımlar tüm bu bahsettiğimiz sorunları daha da derinleştirdi. Onların çare olmadığı görüldü. Görüldü ki çare biziz. Hep birlikte bu sorunları çözebiliriz. Burada var olan su ve kanalizasyon şebekeleri 8 yıl önce ne yapılmışsa odur. Yolların hali ortada. Yani hiçbir şey yapmadılar. Sadece devletin diğer kurumlarına para aktararak, belediyelerin içlerini boşalttılar. Dikkat ederseniz devletin bütün kurumlarına hizmet etmişler, ancak Van halkına, Başkale halkına hiçbir hizmet götürmemişler. Tüm bunları biz yapacağız. Ama elbette ki sizlerle birlikte. Sizin adınıza karar vermek istemiyoruz. Çünkü sorunları en iyi siz bilirsiniz, en iyi sizler dile getirebilirsiniz. Bunları bize ilettikçe bizler de çözüm konusunda daha iyi önümüzü görebiliriz” diye konuştu.

Eşbaşkan Şedal, daha sonra sözü muhtarlara bıraktı. Bir bir söz alan muhtarlar, mahallelerinde yaşanan sorunları dile getirdi, belediyeye yönelik taleplerini sıraladı. Eşbaşkan Şedal, Başkale Eşbaşkanları Polat ve Caner ile muhtarları dinleyen Daire Başkanları, yaşanan sorunları ve aktarılan talepleri tek tek not aldı.

Şedal: Sorunların farkındayız, birlikte çözeceğiz - sedal baskale 3 Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şedal: Sorunların farkındayız, birlikte çözeceğiz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir