1. Haberler
  2. Güncel
  3. Şedal’dan kadınlara: Sokak hayvanlarına sahip çıkın  

Şedal’dan kadınlara: Sokak hayvanlarına sahip çıkın  

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesinde kadınlarla bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, sokak hayvanlarına sahip çıkmanın önemine değinerek, herkesin bu konuda daha duyarlı davranmasını istedi. Su tasarrufunun önemine de değinen Şedal, ayrıca halkın temizlik konusunda daha fazla duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi, Stratejik Plan çalışmaları kapsamında düzenlediği kadın halk buluşmalarının sonuncusunu Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesinde gerçekleştirdi. Dün yapılması planlanan ancak bugüne ertelenen toplantı, Eminpaşa Taziye Evi’nde Eşbaşkan Neslihan Şedal, belediye meclis üyeleri, ilgili daire başkanları ve müdürlerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya ayrıca mahalle sakini çok sayıda kadın katıldı.

Kadınlarla buluşma sırasında konuşan Eşbaşkan Neslihan Şedal, kadınların sorun ve sıkıntılarına önem verdiklerini belirterek, “4 ayı aşkın süredir Büyükşehir Belediyesi’nde halkın hizmetinde görevdeyiz. 4 aylık sürede belirli periyotlarda yurttaşlarımızla buluşuyoruz. Yine kadınlarla bir araya gelerek sorunlarını sıkıntılarını dinliyoruz. Bugün sizinle birlikte neler yapabiliriz üzerine bir araya geldik. Başarılı bir seçim dönemini atlattık. 14 Belediyenin tamamını kazandık. Bugün buradaysak bunun sebebi halkın, kadınların mücadelesidir. Bütün sokaklarda, mahallelerde kadınlar, annelerimiz büyük bir mücadele ortaya koydu” diyerek bu konuda mücadele eden herkese teşekkür etti.

‘Şehrimizi hep birlikte inşa edeceğiz’

Seçim zaferinin ardından bir mazbata gaspı girişimi yaşandığını hatırlatan Şedal, “Emeğimizi, irademizi, mücadelemizi ele geçirmek istediler. Bütün bunlara rağmen büyük bir emekle başarı elde edildi. Belediyelerimizi sizlerin desteği ile sizlerle birlikte yeniden kazanmış olduk. Bunun için de sizlere ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz de yeriniz, emeğiniz oldukça kıymetlidir. Siz üzerinize düşeni yaptınız. Bizler de sizin için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bugün yine hep birlikte şehrimizi inşa edeceğiz” dedi.

‘Tüm canlıların yaşam hakkı vardır’

Konuşmasında kentin çeşitli sorunlarına da değinen Eşbaşkan Şedal, “Biz, ekolojiye, doğal yaşama önem veren bir gelenekten geliyoruz. Sokak hayvanlarına yönelik çıkartılan yeni yasada hayvanların öldürülmesi yer alıyor. Bilinmesini isterim ki, tüm canların yaşamaya hakkı var. Her şeyden önce bizim onların yaşam hakkını da korumamız gerekiyor. Bu nedenle biz bu yasayı kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Sokakta, mahallerde bulunan köpeklerin katledilmesine karşıyız. Biz kadınlara da onların yaşam hakkını korumada sorumluluk düşüyor. Hep birlikte el ele verip sokak hayvanlarına sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Su tasarrufunun önemine vurgu yapan Eşbaşkan Şedal, “Su tüm canlıların en önemli yaşam kaynağıdır. Evimizde, sokakta boşa akan sularda tasarruf edip, sahip çıkmalıyız. Maalesef bu şekilde boşa akan suların önüne geçmezsek, tasarruf da bulunmazsak 20 yıla kadar evimizde akacak su bulamayacağız” dedi.

‘Herkes evinin önünü, sokağını temiz tutsun’

Kentin temizlik ve çöp sorununa da değinen Şedal, şöyle devam etti: “Biz göreve başladığımız günden bu yana bazı zihniyetler, kasıtlı olarak sokaklarımızı kirleterek ‘Belediye çalışmıyor’ imajı yaratmaya çalıştı. Belediye çalışanlarımız, rutin olarak temizlik çalışmalarını yürütüyor, sokaklarımız yıkanıyor, fakat bir kesim tarafından sokaklarımız maalesef kasıtlı olarak kirletilmeye çalışılıyor. Biz de bunun farkındayız. Bilinçli yapılan bu operasyona karşı bizler de kendi evimizin önünü, kendi sokağımızı temizleyip sahip çıkalım. Esnaflarımızı da kendi dükkânlarının önünün temizliğine dikkat etmeye davet ediyorum. Biz bir temizlik kampanyası yürüteceğiz. Herkes elinden geleni yaptığında kimsenin de şehrimizi kirletmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Toplantıda mahalleli kadınlar da yaşadıkları sorunlara ilişkin görüş ve taleplerini dile getirirken, dile getirilen görüş ve öneriler Eşbaşkan Şedal ve beraberindekiler tarafından not edildi. Kadınlarla buluşma çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şedal’dan kadınlara: Sokak hayvanlarına sahip çıkın  
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir