1. Haberler
  2. Güncel
  3. Selahattin Demirtaş’ın yazdığı ‘Arafta Düet’ kitabı için Van’da imza günü düzenlendi  

Selahattin Demirtaş’ın yazdığı ‘Arafta Düet’ kitabı için Van’da imza günü düzenlendi  

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önceki dönem HDP Eşgenel Başkanı ve tutuklu siyasetçi Selahattin Demirtaş ile yazar Yiğit Bener’in ortak kaleme aldığı “Arafta Düet” kitabının Van’daki imza günü yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Tutuklu siyasetçi Selahattin Demirtaş ve araştırmacı yazar Yiğit Bener’in ortak kaleme aldıkları “Arafta Düet” eseri için Van’da imza günü etkinliği düzenlendi. Van Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde düzenlenen imza günü etkinliğine Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, tutuklu siyasetçi Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, araştırmacı yazar Yiğit Bener, DEM Parti ve DBP İl Eşbaşkanları, Milletvekili Mahmut Dindar, meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Eşbaşkan Şedal ve Zeydan ile Başak Demirtaş ve beraberindekiler imza günü etkinliğine geldikleri sırada yurttaşlar tarafından yoğun ilgi ve alkışla karşılandı.

‘Kadınlar olarak mücadele edeceğiz’

İmza etkinliği öncesinde tutuklu siyasetçi Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren kadınlara dikkat çekerek, “İmzaya başlamadan önce birkaç şey söylemek istiyorum. Birkaç gün önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde okuyan Rojin Kabaiş’in ölüm haberiyle sarsıldık. Burada 18 gün süren aramadan maalesef Rojin’i sağ bulamadık, bu nedenle çok üzgünüz. Bu konuda hem ailenin hem de bizlerin ciddi şüpheleri var. Çünkü yaklaşık 18 gün süren bir arama oldu ve ihmaller olduğu düşünülüyor. Bu nedenle buradan sizlerin vesilesiyle yetkililere seslenmek istiyorum; hem ailenin hem bizlerin hem de kamuoyunun bu ciddi şüphelerle ilgili kaygılarının giderilmesi gerekiyor. Rojin’den birkaç gün önce de Narin kızımız katledilmişti, hala Narin’in katilleri bulunmuş değil. Üzgünüz, öfkeliyiz; kadınlar olarak yaşamın hiçbir alanında kendimizi güvende hissetmiyoruz. Biz kadınlar olarak elbette mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Selahattin Demirtaş’ın yazdığı ‘Arafta Düet’ kitabı için Van'da imza günü düzenlendi   - demirtas2

Konuşmanın ardından, tutuklu siyasetçi Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve araştırmacı yazar Yiğit Bener, yurttaşların kitaplarını tek tek imzaladı. Kitaplarını imzalatmak isteyen okurlar, sanat galerisinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan da kitap alarak Demirtaş ve Bener’e imzalattırdı.

Selahattin Demirtaş’ın yazdığı ‘Arafta Düet’ kitabı için Van'da imza günü düzenlendi   - demirtas3

 

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Selahattin Demirtaş’ın yazdığı ‘Arafta Düet’ kitabı için Van’da imza günü düzenlendi  
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir