1. Haberler
  2. Güncel
  3. Serbest Muhasebeciler: TMMM-G ile yolumuza devam edeceğiz

Serbest Muhasebeciler: TMMM-G ile yolumuza devam edeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serbest Muhasebeciler geçen ay düzenledikleri İstanbul toplantılarının ardından yeni bir durum değerlendirmesi yaparak, kendilerini temsil eden çatı örgütü TÜRMOB’un yıllardır her türlü hukuksuzluğa karşı tek söz sarfetmediğine dikkat çekti. Serbest Muhasebeciler, TMMM-G’nin (Türkiye Mali Müşavirler Meclis Girişimi) alınacak kararla meclis ya da başka bir unvanla yoluna devam edeceğini kaydetti.

Serbest Muhasebeciler geçen ay düzenledikleri İstanbul toplantılarının ardından yeni bir durum değerlendirmesi yaptı. Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler, “Oysa böylesi akademik odaların yaşanan tüm toplumsal sorunlara karşı sorumluluklarının olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bizler ekonomik, sosyal ve siyasal olarak bu toplumla birlikte yaşıyoruz ve toplumun yaşadığı her sorun bizlerin yaşamını ve geleceğini doğrudan ilgilendiriyor. “ diyerek TÜRMOB bünyesine (TMMM-G) Türkiye Mali Müşavirler Meclis Girişimi adı altında grup oluşturma girişimi başlattı.

‘TÜRMOB etkin mücadele yürütmedi’

Girişimin koordinasyonunda yer alan Mali Müşavir Şerafettin Özalp Şerafettin Özalp, “İstanbul toplantımızın sonuç bildirgesinden de anlaşılacağı üzere otuz küsur yıldır TÜRMOB adıyla kurulan üst birliğimiz, bugüne kadar meslek mensuplarının özlük haklarıyla ilgili herhangi bir iyileştirmeye imza atmadığı gibi, her gün giderek bir angaryaya dönüşen ve meslek mensuplarını nefes alamaz hale getiren yaklaşım ve uygulamalara ya kayıtsız kalmış ya da etkin bir mücadele yürütememiştir” dedi.

‘Meslek devlet memurluğu gibi algılanıyor’

Mesleğin devlet memurluğu gibi algılanmasına ve meslek örgütlerinin de memurları denetleyen müdürlükler olarak algılanmasına neden olduğunu kaydeden Özalp, “Oysa ki devletin bel kemiğini oluşturan maliye kurumunun temel taşlarını meslek mensupları döşemektedir. Gerek vergi tahakkuk etmede gerekse vergi yasalarının uygulamasında vatandaşla devlet arasında önemli köprü görevi gören meslek mensuplarının özlük haklarını savunmak, mesleğin saygınlığını artırmak ve kurumsal kimliğin ağırlığını hissettiren hiçbir adım atılmamıştır” ifadelerini kullandı.

‘TÜRMOB’un görüşlerine başvurulmuyor’

Özalp, bu kadar önemli bir kamusal görevi yürüten meslek mensuplarının gerek vergi yasalarının oluşturulmasında, gerek milyonları ilgilendiren asgari ücret belirlenmesinde gerekse de genel bütçe hazırlığında kendilerini temsil eden çatı örgütü TÜRMOB’un hiçbir biçimde görüşüne başvurulmadığını vurguladı. Özalp, “Öte yandan yüz binleri aşan üyeleri ve akademik yapısıyla meslek örgütlerimiz ülkenin tüm sorunlarına karşı kayıtsız kalmaktadır. Oysa böylesi akademik odaların yaşanan tüm toplumsal sorunlara karşı sorumluluklarının olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bizler ekonomik, sosyal ve siyasal olarak bu toplumla birlikte yaşıyoruz ve toplumun yaşadığı her sorun bizlerin yaşamını ve geleceğini doğrudan ilgilendiriyor” dedi.

‘TÜRMOB yıllardır her türlü hukuksuzluğa karşı tek söz sarfetmemiştir’

“TÜRMOB yıllardır ülkenin ekonomik kaynaklarını tüketen, açlık, işsizlik, yoksulluk ve her türlü hukuksuzluğa neden olan Kürt sorununa ilişkin tek bir söz sarf etmemiştir” diyerek sözlerini sürdüren Özalp; “Söz konusu olduğunda ‘biz siyaset üstü bir kurumuz’ safsatasıyla sıyırmaya çalışan üst yapımız; siyasetin yaşamın özü olduğunu ya kavramamış ya da ucuz bir şekilde toplumsal sorunlardan kaçınma yolunu seçmektedir. Buna benzer birçok nedenle meslek yapısı içinde ne mevcut statükocu yapıyı ne de onun yerine ikame edilmeye çalışılan sağ statükocu yapıyı kabul etmeyen, barıştan, demokrasiden yana sol, sosyalist ve yurtsever meslek mensuplarının üçüncü bir alternatif olarak meslek çatısı altında örgütlenmeye ihtiyacı doğmuştur.  Bu ihtiyaçtan hareketle ikinci toplantımızda TMMM-G (Türkiye Mali Müşavirler Meclis Girişimi) olarak adlandırdığımız yapımızın kendi arasında kurucu girişim koordinasyonunu seçmiş, üçüncü toplantıda rol, misyon ve vizyon belirlemesi yaparak, alınacak kararla meclis ya da başka bir unvanla yoluna devam edecektir” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Serbest Muhasebeciler: TMMM-G ile yolumuza devam edeceğiz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir