1. Haberler
  2. Güncel
  3. Servet Aktaş Yazdı: AKP’nin 23 Yılı

Servet Aktaş Yazdı: AKP’nin 23 Yılı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP 23 yaşında, 23 yılda Türkiye’nin geldiği nokta ortada. Her alanda çöküş var, insanlar mutsuz ve huzursuz. Türkiye hiçbir zaman böylesi hukuksuz bir dönem yaşamadı, hiçbir zaman böylesi bir ekonomik krizin içine düşmedi. Para pul oldu, ev ve araç almak orta sınıf için hayal oldu.

AKP Türkiye’de hiçbir sorunu çözmediği gibi var olan sorunları daha da derinleştirdi.

AKP iktidar olmadan önce Dolar 1. 6 TL civarındaydı, Gürcistan’ın Lari’si Azerbaycan’ın Manat’ı Bulgaristan’ın Leva’sı Lira karşısında çok değersizdi.

Bugün 1 Dolar 33.5 TL, 1 Manat 20 TL, 1 Leva 19 TL, 1 Lari 12. 5 TL’den işlem görüyor.

AKP ilk iktidara geldiğinde çeyrek altın 28 TL idi, gram altın ise 18 TL.

Emekli ikramiyesi ile en azından 1 ev 1 araba çok rahat alınabiliyordu.

Türkiye bugün sosyal patlamanın eşiğinde. Herkes de ruhsatlı olsun ruhsatsız olsun silah var.

Cinayetler sıradanlaştı.

Bu cinayetlerin çoğu ekonomik temelli. Altını kaldırdığında ekonomik sorunlar öne çıkıyor.

İşlenen suçlara verilen cezaların hiçbir caydırıcılığı yok.

Haberlere bakın adi suçlara karışanların onlarca suç kaydı var ama aramızdalar. Bu insanlar nasıl serbest kalır, insanın aklı almıyor.

Sadece düşüncesinden dolayı tutuklananlara on yıllarca ceza verilirken, katiller, hırsızlar, gasp yapanlar, tecavüzcüler ve çocuk istismarcıları hiçbir şey olamamış gibi aramızda serbest dolaşabiliyorlar.

AKP iktidarında cinayet, gasp, hırsızlık,fuhuş, tecavüz, uyuşturucu kullanımı, kumar, işkence ve insan hakları ihlalleri kat be kat arttı. Kimsenin can güvenliği kalmadı.

İcralar, hacizler, ödenmeyen çekler, senetler ve batık krediler patladı.

Ülkenin tüm kaynakları satıldı, ormanları, ırmakları, ağaçları yok edildi. Verimli arazileri imara açıldı.

AKP iktidarında Kürt Sorununa ayrı parantez açmak gerekir. Kürt Sorununu çözeceğiz vaadiyle iktidara gelen AKP bu sorunu da eline yüzüne bulaştırdı. En demokratik hak taleplerini hep güvenlik politikalarıyla bastırdı. Tutuklamalar sıradan oldu. İş halaylara kadar indi. Kayyum politikaları AKP’nin eseri. Bu konuyla ilgili en basit söyleme bile tahammülleri yok. Ekranlar Kürtlere kapalı.

AKP’nin 23 yılda dış politikası tam bir fiyasko. Bir gün ak dediğine diğer gün çok rahat kara diyebiliyor. U dönüşlerinin adı diplomasi olmuş. Ölçü kalmamış. Dün düşmanlarına Sisi diyen, Esed diyen Erdoğan bugün hiçbir şey olmamış gibi onlara barış çubuğu uzatabiliyor

Milyonlarca mültecinin ülkemize faturası da cabası…

AKP iktidarında Tarım Hayvancılık yapan kalmadı gibi. Ürünler tarlalarda çürümeye terk edildi.Giderler geliri karşılamıyor, köyler hızla boşalıyor. Kimse masraflardan dolayı üretim yapmak istemiyor, kimse hayvan beslemek istemiyor.

Beyin göçü AKP’yle birlikte patlama yaptı. Her yıl binlerce doktor, mühendis göç ediyor. Sağlıkta iflasın eşiğindeyiz, doktor bulamıyoruz. Randevular aylar sonrasına veriliyor, kanser ilaçları eskisi gibi rahat bulunmuyor.

Eğitimde de durum aynı. İnsanlar çocuklarını okutamıyor, parasızlıktan dolayı yüz binlerce öğrenci okulunu bırakmak zorunda kalıyor. Her yerde pıtır pıtır açılan İmam Hatip Liseleri ve tarikat yurtlarına anne babalar çocuklarını göndermek istemiyor, bu neyin inadı.

AKP en büyük zararı dine ve dindara verdi, dinin içi boşaltıldı. Siyasallaşan hutbeler ve diyanet nedeniyle camiler eskisi gibi dolmuyor, inananların sayısı günden güne azalıyor.

Merhum Ecevit döneminde kaldırılan mülakat AKP’yle birlikte yeniden hortladı, kayırmacılık ve iltimas her yerde var, fırsat eşitliği ortadan kalktı.

Yazılacak o kadar çok şey var ki, hangisini yazayım bilemiyorum.

Son depremda yaşananlar bile tam bir skandal. On binlerce insan o soğuk enkazın altında can verdi. Günlerce askerin kendisini kurtarmasını bekledi. Ölenlerin çoğu soğuktan öldü. Askerin kurtarmalara katılması için bir kişinin emri beklendi.

Bu hamur daha çok su kaldırır.
AKP’nin 23 yıllını anlatmak için sayfalar yetmez.

Son olarak Türkiye’nin olimpiyat başarısına dikkat çekmek istiyorum. Daha doğrusu başarısızlığına. Türkiye 40 yıl aradan sonra ilk kez olimpiyatlardan altın madalyasız dönüyor.

Kısacası AKP ülkeyi her alanda geriye götürdü, her alanda ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi. Bu olumsuz tablo say say bitmez. AKP hangi alana el attıysa orayı kuruttu adeta.

Hiç merak etmeyin bu devran uzun sürmez.

Merhum gazeteci Çetin Altan’ın dediği gibi enseyi karartmayalım.

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Servet Aktaş Yazdı: AKP’nin 23 Yılı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir