1. Haberler
  2. Dünya
  3. Tepkilere Rağmen İsrail Tankları Refah Kent Merkezine Ulaştı

Tepkilere Rağmen İsrail Tankları Refah Kent Merkezine Ulaştı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in, Filistinlilere yönelik katliamları yeni bir boyut kazanıyor. Yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah’ta çadırlara hava saldırısı düzenleyip çoğu çocuk en az 45 Filistinliyi diri diri yakan, ardından sınır kapısında Mısırlı askerlerle çatışan İsrail ordusu, kara harekatını ilerletip kent merkezine vardı. Uluslararası kamuoyu yeni bir katliam endişesi taşıyor.

SERHAT NEWS – Uluslararası toplumun “yeni soykırım” uyarısına rağmen, Hamas’ın ateşkes anlaşmasını kabul etme açıklamasının ardından Gazze Şeridi’nin en güneyinde, Mısır sınırındaki Refah’a kara harekatı başlatan İsrail, tanklarla kent merkezine girdi. Reuters’e Gazze Şeridi’nin güney ucundan konuşan Filistinliler, çok sayıda İsrail tankının Refah’ın merkezine ulaştığını söyledi. Görgü tanıkları, tankların Refah’ın merkezindeki simgesel yapılardan biri olan El Avda Camii yakınında görüldüğünü belirtti.

6 Mayıs’ta Refah’ın doğu eteklerine giren, ertesi gün Refah Sınır Kapısı’nı ele geçiren İsrail kara kuvvetlerinin üç hafta sonra kent merkezine ulaşması, pazarı pazartesiye bağlayan gece yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı çadır kampında en az 45 kişiyi diri diri yakan bombardımanın uluslararası düzeyde kınanmasının ardından geldi. Dünya liderlerinin İsrail’in Refah saldırısını durdurmasını emreden Uluslararası Adalet Divanı kararının uygulanmasını talep etmesine yol açan çadır katliamından beri, Refah’ta İsrail ateşinde en az 26 kişinin daha öldürüldüğü belirtildi.

ZURUB TEPESİNDE ÇATIŞMA

Refah’taki Filistinliler en kötü bombardıman gecelerinden birinin yaşandığını bildirirken, batı mahallelerine doğru ilerleyen İsrail tankları, Refah’ın batısındaki Zurub tepesinde mevzilendi. Bugün Zurub bölgesinde İsrail askerleri ile Hamas savaşçıları arasında silahlı çatışmalar yaşandığı haberleri geldi.

HAMAS’A KARŞI İSRAİL UZAKTAN KUMANDALI ZIRHLI KULLANIYOR

Refah’taki görgü tanıkları, İsrail ordusunun uzaktan kumandalı zırhlı araçlar getirdiğini ve bunların içinde veya çevresinde herhangi bir personel belirtisinin bulunmadığını söyledi.

ÇADIR KATLİAMI BÖLGESİNE BOMBARDIMANA DEVAM

Bu arada Filistinliler, pazar gecesi çadır katliamının gerçekleştiği Tel el Sultan bölgesinin hâlâ ağır bombardımana tutulduğunu belirtti. Reuters’e konuşan bir Filistinli, Tel el Sultan’ın her yerine tank bombardımanı yağıyor. Pek çok aile, Refah’ın batısındaki evlerinden gece boyunca ateş altında kaçtı” dedi.

GAZZE SAVAŞINDA NÜFUSU 1,5 MİLYONA ÇIKAN REFAH’TAN 1 MİLYON FİLİSTİNLİ KAÇTI

İsrail’in 7 Ekim’den beri devam eden Gazze Savaşı’nda yerinden edilenlerin sığınmasıyla nüfusu 1.5 milyona çıkan Refah’tan 6 Mayıs’ta kara harekatının başlamasından beri büyük bir kaçış var. BM’nin Filistinli Mültecilere Yardım Kurumu (UNRWA), bugünkü açıklamasında, Refah’ta İsrail saldırısından kaçanların sayısının 1 milyona ulaştığını duyurdu.

UNRWA: GİDECEK GÜVENLİ YER YOK

“Gazze Şeridi’nde gidecek güvenli bir yer olmadığını” belirten UNRWA, Refah’tan kaçışın bombardımanların, yiyecek ve su eksikliğinin, atık yığınlarının ve uygun olmayan yaşam koşullarının ortasında gerçekleştiğine” dikkat çekti. BM’nin yardım ve koruma sağlamasının neredeyse “imkansız” hale geldiğini vurguladı.

Dün Hamas’ın Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den beri düzenlediği saldırılarda öldürülen ve naaşlarına ulaşılan Filistinlilerin sayısının 36 bini geçtiğini açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tepkilere Rağmen İsrail Tankları Refah Kent Merkezine Ulaştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir