1. Haberler
  2. Güncel
  3. TÜGİK Genel Kurulu iptal edildi

TÜGİK Genel Kurulu iptal edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜGİK Genel Kurulu hukuka aykırılık sebebi ile iptal edildi.

Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) 2 Şubat 2022 tarihinde yapılan ve Erkan Güral’ın Genel Başkan seçildiği seçimli olağan genel kurulu hukuka aykırılık gerekçesi ile Ankara 38. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edildi. Genel Kurul’da başkan adayı olan Vanlı iş insanı Serhan Yıldız ve ekibi divan seçiminden başlayarak genel kurul süresince yapılan hukuksuz işlemlere sert tepki göstermiş ve tutanaklara kayıt düşmüşlerdi.

Buna karşın divan başkanı ve diğer üyeleri haksız ve hukuk dışı tavırları sebebiyle genel kurulu terk eden Serhan Yıldız ve kendisini destekleyen delegeler süreci yargıya taşımışlardı. Yapılan yargılama sonucunda Mahkeme genel kurulun iptaline karar verdi. Bu durumda genel başkan seçilen Erkan Güral’ın ve diğer organ üyelerinin de görevleri düşmüş oldu.

TÜGİK Genel Kurulu iptal edildi - serhan yildiz tugik 2

Konuyla ilgili açıklamaya yapan Yıldız şunları söyledi:

“Biz sadece haksızlığa, hukuksuzluğa karşı duruş gösterdik. Keşke Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından birisi olan TÜGİK bu tür hukuksuzluklarla anılmasaydı. Biz genel kurul esnasında divan heyetini ısrarla hak ve hukuka davet ettik. Ancak maalesef başta divan başkanı olmak üzere bizi duymak istemediler ve her itirazımıza ‘hukuk yolu açık’ diyerek ket vurdular. Biz de yüce Türk adaletine güvenerek yargı yoluna başvurduk. Neticesinde Sayın Mahkeme bizi haklı buldu ve genel kurulun iptali yönünde hüküm kurdu. Beşer şaşar ancak önemli olan hatadan ders çıkarabilmektir. Biz şimdi Sayın Güral ve yönetiminden gereğini yapmalarını bekliyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜGİK Genel Kurulu iptal edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir