1. Haberler
  2. Güncel
  3. Türkiye’de en çok hangi marka otomobiller satılıyor?

Türkiye’de en çok hangi marka otomobiller satılıyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek fiyattan kaynaklı insanlar araç alımında makul fiyat ararken, en çok araç satan markalar da merak edilmeye başlandı. Yapılan araştırmalara göre, ilk altı ayda Fiat Egea Sedan en yüksek pazar payına ulaşırken, uygun fiyatlı ve donanımlı araçlarıyla dikkat çeken Chery altı ayda 34 binden fazla araç sattı. Fiat’ın satışları yüzde 37,95 düşerken, Chery’deki artış tam yüzde 253 oldu.

Yüksek enflasyon ve vergiler araç hayali kuranların hayallerini ertelemelerine neden oldu. Sıfır araç almak neredeyse hayal olurken, mevcut durumda en çok satan otomobil markaları da belli oldu. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, yılın ilk altı ayı ve hazirana ilişkin otomotiv satış verilerini açıkladı. Buna göre haziranda otomobil ve hafif ticari araç pazarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 azalarak 106 bin 238 oldu. Otomobil satışları da aynı döneme göre yüzde 3,6 azalarak 87 bin 858 adete geriledi. Ocak-haziran döneminde ise toplam satışlar 577 bin 981 oldu.

Türkiye’de en çok satan araç markaları belli oldu

Gazeteci Emre Özpeynirci’nin aktardığına göre ocak – haziran tarihlerinde en çok satan marka Renault olurken, geçen yılı aynı dönemine göre satışlarını yüzde 9,74 artırdığı görüldü.

Türkiye’de sıkça tercih edilen Fiat markası ise geçen yılın ilk ayında 70 bin araç satarken, bu yıl yüzde 37,95 düşüşle 43 bine kadar geriledi. Yılın sürpriz markası ise Chery oldu. Çinli üretici, geçen yıla göre satışlarını yüzde 253 artırarak 34 bin 501 araç sattı.

En çok satan model hangisi?

Ocak – haziran döneminde en çok satan model Fiat Egea Sedan olurken, bunu Renault grubundan Clio ve Megane Seda takip etti. Toyota Corolla dördüncü sırada yer alırken, ilk 10’da Chery’nin Tiggo 8 Pro ve Tiggo 7 Pro modellerinin bulunması dikkat çekti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de en çok hangi marka otomobiller satılıyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir