1. Haberler
  2. Güncel
  3.  Van Çevre Yolu’nun bitiş tarihi yine değişti!

 Van Çevre Yolu’nun bitiş tarihi yine değişti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 yıl önce yapımına başlanan bu süreçte adeta ‘çile yolu’ haline gelen Van Çevre Yolu yıllardır tamamlanmayı bekliyor. Van’ın kronik sorunlarından biri haline gelen Van Çevre Yolu’nun bitiş tarihi yine değişti.

Van’daki gazetecilerle kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya gelen AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van Çevre Yoluna ilişkin açıklamalarda bulundu. 2010 yılında başlamasına rağmen hayata geçirilmesi yılan hikâyesine dönen Van Çevre Yolu’nun bitiş tarihini açıkladı. 2010 yılında başlamasına rağmen hayata geçirilmesi yılan hikâyesine dönen Van Çevre Yolu ile ilgili gelişmeler sürüyor. 14 yılı aşkın süredir Van’ın gündeminden düşmeyen ve kentin en çok tartıştığı konulardan birisi olan Van Çevre Yolu bir kez daha gündeme geldi. Son yıllarda bitirilmesi için yoğun çaba harcanan yolun bitimi için farklı dönemlerde farklı tarihler verilirken konuyla ilgili son açıklama AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’ndan geldi.

Van çevre yolu kamuda tasarruf tedbirlerinden muaf mı?

Türkmenoğlu, Çevre Yolu ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, “Çevre Yolu için 2010 yılında toplulaştırılma projesi yapıldı. Nihayetinde bu o dönemin belediyeleri ile görüşüldü. Her şey bir şekilde başladı. Hatta Erciş yolundan başladılar. Biz bu konuda geçmişe çok takılmak istemiyoruz. Kamulaştırma konusunda sıkıntılar yaşandı. 500’e yakın itiraz oldu. Bunların süreci başladı. Araya deprem girdi. Süreç uzadı ta 2018’e kadar gitti. Buranın 10 kilometresi ihale edilmiş. O yapılma aşamasında. Bu 2024 yılının sonu itibarıyla asfalt da yapılıp bu 10 kilometrelik yol bitecek” dedi. Çevre Yolunun kamuda tasarruf tedbirlerinden muaf olacağını açıklayan Türkmenoğlu, “Geriye kalan 30 kilometrelik yolun 23 kilometresi şu an yapılıyor. Bu 23 kilometrenin de kavşak düzenlemelerini başlatacaklar. Bunun yanı sıra orada birçok köprü yapılacak. En son tasarruf tedbirlerine kalmıştı. Biz de sayın Burhan Kayatürk ile Bakan’ın yanına gittik. Bu işin ne kadar önemli ve elzem olduğunu söyledik. Çevre Yolunun tasarruf tedbirlerinden muaf tutulacağını söyledi. Şu an hızlı bir şekilde Karayolları Bölge Müdürlüğü ile bu işi takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni tarih 2025

Türkmenoğlu, Çevre Yolunun tamamlanacağı tarihi de açıklayarak, “Daha önce hayalimiz 2023 yılına kadar Çevre Yolunu bitirmekti. 2023’te bazı aksaklıklar oldu. Bu işte Karayolları Bölge Müdürlüğünün çok büyük bir sorumluluğu var. Belediye ile çok iyi bir şekilde diyalog kurması lazım. Biz de bu işin takipçisiyiz. Büyük ihtimalle 2025’te Çevre Yolunu açacağız. Çevre Yolu açılınca Van’ın trafiği rahatlayacak mı? Hayır. Alternatif yolların yapılması lazım. Bunu da belediyeler yapacak. 2010’dan beri herkese bunu diyorum. Diğer şehirler böyle gelişti. Bu şehrin tozunu toprağını yutacak olan sizlersiniz, biziz. Bunun mücadelesini birlikte vereceğiz. Çevre Yolunun bir an önce yapılması için el birliğiyle gayret edeceğiz” diye konuştu.

 

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
 Van Çevre Yolu’nun bitiş tarihi yine değişti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Başkan başkanlığını yap Bitlis dediğin Van’ın bir mahallesidir adam ol

    Cevapla