1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Çözüm Süreci Gözlem Kurulun tutuklanmasına eski AKP’li vekilden tepki

Van Çözüm Süreci Gözlem Kurulun tutuklanmasına eski AKP’li vekilden tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ortaya çıkan bir fotoğraf gerekçe gösterilerek, ‘Çözüm Süreci Van Gözlem Kurulu’nun içinde yer alan eski Mazlum Der Şube Başkanı Yakup Aslan’ın tutuklanmasına AKP eski milletvekili İbrahim Korkmaz’dan tepki geldi.


Van’da 6 Haziran’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Yılmaz Berki o dönem KESK Dönem Sözcülüğü yapıyordu. Yine Yakup Aslan ise Mazlum-Der Van Şube Başkanı sıfatı ile komisyonda yer almıştı. Dönemin İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık, HDP İl Başkanı Harun Okay, BDP İl Yönetim Kurulu üyeleri Atilla Kumlu ve Behice Abi, Van Şoförler Odası Yönetim Kurulu üyesi Abdulkerim Bayit, Van GÖÇ-Der Yönetim Kurulu Üyesi Evin Keskin ile DİSK-Genel İş Sendikası Şube Başkanı Salip İpek tutuklanmıştı.Tutuklanan 9 kişinin 2013 yılında başlatılan ‘Çözüm Süreci’ döneminde PKK güçlerinin geri çekilme sürecini izlemek üzere sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşturulan ‘Demokratik Çözüm Yürüyüşünü İzleme Komisyonu’ üyesi oldukları ortaya çıkmıştı. O dönemde çekilen bir fotoğraftan dolayı 9 kişinin tutuklanmasına yönelik tepkiler sürüyor. Son olarak bir yazı kaleme alan AKP Düzce Eski Milletvekili İbrahim Korkmaz, tutuklananlardan biri olan Yakup Aslan’ın durumuna dikkat çekti.

‘Yakup Aslan abi de örgüt üyesi oldu ya’


‘Yakup Aslan abi de örgüt üyesi oldu ya’ başlıklı bir yazı ile sosyal medyadan itirazını yükselten Korkmaz, İslami camianın tanınmış simalarından Yakup Arslan’ın Çözüm Süreci’ndeki fotoğrafları gerekçe gösterilerek tutuklanmasının kamuoyu vicdanının da derin bir yara açtığına dikkat çekti.
Korkmaz yazısında şu ifadelere yer verdi:


Yıl 2014…”Abi, hafta sonu seçim çalışması için Van’a gidiyoruz haberin ola” diyen Nurettin Nebati, bey kardeşimin başkanlığında, küçük bir milletvekili gurubu olarak, yerel seçim çalışması yapmak için soğuk ve karlı bir kış gününde Van’a gitmiştik. Karadenizlilerin yoğun yaşadığı Van’ın Özalp ilçesi ve iki metreden fazla karla kaplı kırsalındaki seçim faaliyetleri benim görev alanımdaydı… Ben gruptan bir gün önce Van’a varmış ve otele yerleşmiştim…Otelde ziyaretime gelen dostlarımdan birisi de, Van’ın saygın isimlerinden olan ve İslami kimliği ile herkes tarafından sevilip sayılan “Yakup Aslan” abi idi. Kendileri ile hasret giderdik ve bölge meseleleri konusunda gecenin geç vakitlerine kadar hasbihal ettik. Ertesi gün Ankara’dan gelen arkadaşlarımı karşılamak için havaalanının VIP salonuna vardığımda orada Van milletvekili bir arkadaşımla karşılaştım. Beni görünce çok şaşırdı. “Hayrola abi sen ne zaman geldin?” diye sordu. Durumu anlattım. Arkadaşlarıma da vakit ayırmak için erken geldiğimi söyledim. Arkadaşlarımın kimler olduğunu sorunca doğal olarak Yakup abinin de ismini verdim. Çok şaşırdı ve “Senin o adamla ne işin olur abi?” diye sitemkâr bir edayla sordu. Dedim ki; “Kardeşim biz buraya niçin geldik? Eğer Yakup Aslan gibi bir şahsiyet ile bölgenin meseleleri konusunda dertleşemeyeceksek bütün bu problemleri nasıl çözeceğiz?” Bugün duydum ki Yakup abi tutuklanmış. Eğer duyduklarım doğruysa hem de örgüt üyeliğinden tutuklanmış. Uzun yıllar İslami hareketler içerisinde faaliyet gösteren, 12 Eylül darbesinin akabinde yurt dışına çıkmak zorunda kalan Yakup abinin, Afgan dağlarında Ruslara karşı mücadelesini bizim cenahtan ve yaş grubundan hemen herkesin bildiğini sanıyorum. Zaman içerisinde herkes gibi onun da meselelere bakış açısında bazı değişikliklerin olması son derece doğaldır. Her konuda aynı düşünmek zorunda da değiliz zaten. Ama Yakup abi ile her konuda rahatlıkla konuşup bir yere varmanız kesinlikle mümkündür.”


‘Değerli bir aydındır’


“O, bölgenin akil insanlarından biridir ve benim gözümde çok değerli bir aydındır” diyen Korkmaz, “Bölgede barışın hakim olması için O’na ve Onun gibi dostlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Bu vesile ile sevgili Yakup abime geçmiş olsun diyor, tez zamanda özgürlüğüne kavuşması için Allah’a dua ediyorum. Sevgili Yakup abim, en yakın zamanda seni Düzce’de ağırlamaktan onur duyacağımı bilmeni isterim. Zaten bana bir ziyaret sözün var biliyorsun.”
Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Çözüm Süreci Gözlem Kurulun tutuklanmasına eski AKP’li vekilden tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir