1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van işsizliğe demir attı, yine son sıralarda yer aldı

Van işsizliğe demir attı, yine son sıralarda yer aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geriye gidişin devam ettiği Van’da, işsizlikte yine ilk sıralarda yer aldı. Türkiye’deki işsizlik oranlarını paylaşan TÜİK, Hakkari’den işsiz oranının en yüksek olduğu ikinci il oldu. Ekonomik olarak da Türkiye’nin kötü konumunda bulunan Van’da, işsizlik ve kötü ekonomi nedeniyle son yıllarda gözle görülür bir göç yaşanmaya başlamış durumda.

Türkiye’nin en iyi ekonomilerinden birisi olması gereken Van, kötü yönetim nedeniyle en kötü ekonomiye sahip il konumuna geldi. Kötü ekonomi nedeniyle işsizlikte de son sıralarda yer alan Van, geçmişin gözde şehri olmanın çok ötesinde.

Türkiye genelindeki Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine il düzeyinde İşgücü İstatistiklerine göre, işsizlikte ülke genelinde Hakkari’nin ardından ikinci sırada yer aldı. Paylaşılan verilere göre Hakkari’deki işsizlik oranı %23,3 iken, Van’da bu oran %19,1 olarak belirlendi.

TÜİK verilerinde istihdam ile alakalı açıklaman diğer kimi bilgiler ise şu şekildedir:

İstihdamda Ardahan ilk sıraya yerleşti

TÜİK verilerine göre 2023 verilerine göre Türkiye genelinde, istihdam oranı %48,3 olarak tahmin edilirken, en yüksek istihdam oranı %58,2 ile Ardahan oldu. %35,5 istihdam oranı ile Siirt son sırada yer aldı.

Türkiye genelinde, işe katılım oranı da %53,3 olarak tahmin edilirken, en yüksek işgücüne katılma oranı %61,7 ile Ardahan ilk sırada yer aldı. En düşük işgücüne katılma oranı ise %38,5 ile Siirt ilinde oldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van işsizliğe demir attı, yine son sıralarda yer aldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir