1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van, kapanan şirketlerde de liderliği kaptırmadı!

Van, kapanan şirketlerde de liderliği kaptırmadı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapanan şirket sayısında liderliği elinde bulunduran Van, bölgede en fazla şirketin kapandığı il oldu. İstihdam ve kişi başı gelir konusunda sondan birinci olan Van, en fazla şirketin kapandığı il olması, Van ekonomisinin ne denli zayıf olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Birçok alanda sonlarda yer alan, ekonomi, istihdam, eğitim derken, Van adeta baş aşağı gidişin de kenti oldu.

Van’ın hemen her alanda oldukça kötü olması ve gün geçtikçe daha da gerilemesi çeşitli tartışmalara neden olurken, çözüm konusunda da bu güne kayda değer bir gelişme yaşanmadı.

Bu tartışmaların yaşandığı bir süreçte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 2024 Ocak-Eylül dönemine ait ekonomik verilerin de göstergesi niteliğinde olan açılan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı.

Bölgede en çok şirket Muş’ta kuruldu

Açıklanan verilere göre eylül ayı itibarıyla Doğu Anadolu Bölgesi’nde en çok şirketin kurulduğu il Muş olurken,  Muş’ta 52 şirketin kurulduğu açıklandı. Van ise kurulan şirketler bakımından Muş’tan sonra kurulan 46 şirketle ikinci, Malatya ise 45 şirketle üçüncü en fazla şirketin kurulduğu il oldu.

En fazla şirket Van’da kapandı

Aynı şekilde 2024 yılının Ocak-Eylül aylarını kapsayan döneminde bölgede en çok şirketin kapandığı il 67 ile Van olurken, kapanan 57 şirket ile Malatya ikinci sırada yer aldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van, kapanan şirketlerde de liderliği kaptırmadı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir