1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van sokaklarında kayyım protestosu

Van sokaklarında kayyım protestosu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yerine kayyım atanması Van’da kitlesel yürüyüşle protesto edildi.

Hakkari Bewlediyesine kayyım atanmasına yönelik tepkiler sürüyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Van İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Ziraat Mühendisleri Odası önünde açıklama düzenledi. Açıklamada, “Kayyım rejimi kabul edilemez, halk iradesi gasp edilemez” yazılı pankart açıldı.

 

Açıklamayı yapan TMMOB İKK Dönem Sözcüsü Engin Işık, “İktidar geçmiş,  iki dönemde olduğu gibi bir kez daha siyasallaşmış yargı eliyle hukuki olmayan gerekçeler öne sürerek seçimleri anlamsızlaştırıp,  araçsalaştırarak anayasal suç işlemektedir. Suçlama dosyasının tanıkları, savcıları, ilgili hakimleri şu an suçlu konumunda iken bu iddianamenin kabul edilerek ceza kesilmesi kabul edilebilir bir durum değildir” şeklinde konuştu.

 

Açıklama, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganıyla son buldu.

 

Van Demokrasi platformu kitlesel yürüyüş düzenledi

 

Kentte diğer bir açıklama ise Van Demokrasi Platformu öncülüğünde Sanat Sokağında yapıldı. Açıklamaya DEM ve DBP İl Eş Başkanları, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları, KESK MYK üyeleri DEM Parti Van Milletvekilleri ile kalabalık bir grup katıldı. Burada yapılan açıklamada kayyım uygulaması protesto edilerek, halkın iradesine saygı gösterilmesi istendi.

Van sokaklarında kayyım protestosu - Van Yuruyus

 

Açıklamadan sonra kitle yapılan kitlesel yürüyüşten sonra dağıldı.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van sokaklarında kayyım protestosu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir