1. Haberler
  2. Emek
  3. Van TSO heyeti Duhok’ta: Turistlerin Van’a gelmesini istiyoruz

Van TSO heyeti Duhok’ta: Turistlerin Van’a gelmesini istiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Federal Kürdistan bölgesine giden Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının Van’a turist olarak gelmelerini istediklerini söyledi.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bir heyet, Duhok kentinde Duhok Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ile bir araya geldi. Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şukri Cemil, yaptığı basın konferansında görüşmede ticari konular, turizm ve vizelerin kolaylaştırılması gibi konuların masaya yatırıldığını söyledi.

 

Cemil, Türkiye vizesinin ucuzlamasını ve Duhok ile Van arasında turistlerin gidip gelmelerinin kolaylaştırılmasını istedi.

 

“Aramızda komşuluk hukuku var”

 

Ziyaretle ilgili Rûdaw’ın bültenine katılan Takva, Cemil ile yaptıkları görüşmeye dair şunları dile getirdi:

 

“Türkiye ve Kürdistan Bölgesi komşu. Bu komşuluğun bize bir fırsat olması gerekiyor.

 

Biz birbirimize benziyoruz, aynı dili konuşuyoruz. Aynı inanç ve kültüre sahibiz.

 

2 sene önce de Duhok, Erbil ve Süleymaniye’ye gelmiştik. O zaman da söylemiştik: Biz Türkiye ile Kürdistan Bölgesi kurumlarının işbirliği yapmasını, ilişkilerini güçlendirmelerini istiyoruz.

 

Duhok ile Van arasında Hakkari var. Biz Hakkari ve Duhok’u aynı görüyoruz. Aramızda komşuluk hukuku var. Biz ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.”

 

“Esas sorun gümrük kapıları”

 

Gümrük kapıları ile ilgili konuşan Takva, “Esas sorun gümrük kapılarında. Üzümlü-Serzêr sınır kapısında sorun var. Sadece 5-6 saat aktif. Güvenlik sorunu çözülürse ve kapasite artırılırsa 24 saat açık kalırsa, bizim tarafımızdan onbinlerce kişi Erbil, Duhok ve Süleymaniye’yi ziyaret edecektir. Aynı şekilde Kürdistan Bölgesi’nden binlerce turist Hakkari ve Van’a gelecektir” dedi.

 

Kentler arasında uçak seferlerinin olması gerektiğini kaydeden Takva, “Seferlerin olmasını çok isteriz. Çok defa dillendirdik, havaalanlarımız hazır ancak şirketler pek oralı olmuyor. Hükümetin onları teşvik etmesi gerekiyor ki biz de gerekirse yardımcı olmaya ve güvence vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

 

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van TSO heyeti Duhok’ta: Turistlerin Van’a gelmesini istiyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir