1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da AKP İl Binası önünde yapılmak istenen açıklamaya polis engelli

Van’da AKP İl Binası önünde yapılmak istenen açıklamaya polis engelli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) ve tutsak yakınları “Tecride son ver” eylemi kapsamında AKP İl binası önünde yapmak istediği açıklama engellendi. Bunun üzerine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İpekyolu İlçe örgütü önünde açıklama yapıldı. Açıklamada “Zindanlara ses ver” pankartı taşınırken, açıklamaya DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay, Van Milletvekilli Mahmut Dindar, DEM Parti Gençlik Meclisi ve Tevgera Jinên Azad (TJA) üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Kitle adına açıklama yapan DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay, tecrit politikalarının 1999’dan bu yana sürdüğünü ancak gelinen aşamada “mutlak iletişimsizlik ” ile yeni bir boyuta ulaştığını söyledi. Tecrit sonlandırılmadan ülke ve toplumun sorunlarının katlanacağını belirten Okay, “Öcalan üzerindeki tecrit 2016’dan beri mutlak tecritte dönüşmüş ve yeni bir boyut kazanarak bütün ülkede halklarının tecrit ve izole edilmesine dönük bir politika haline gelmiştir. Tecrit ağırlaştıkça demokrasiden, demokratikleşmeden vazgeçilmiş, hukuk ve adalet gibi kavramlar da ortadan kalkmıştır. Ağırlaştırılmış tecrit ile birlikte muhalif olan her kişi veya kurum kriminalize edilerek adeta linç edilmiş veya cezaevine gönderilmiş ya da sürgün hayatına zorlanmıştır. Bölgesel çatışmalı sürecin sonlanması, toplumsal huzurun sağlanması için Sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derhal kaldırılması ve toplumun bu izole edilmiş durumdan çıkarılması gerekmektedir” diye konuştu.

DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar, “Kobanê kumpas davasında da çıkan karar bir kez daha görüldü yüzyıldır Kürtlere yönelik imha, inkar ve asimilasyon politikaları devam ediyor. Yüzyıllık tarihte Koçgiri’den Zîlan katliamlarına kadar ne yaşandıysa bugün de Kürtler üzerinde aynı politikalar uygulanıyor. Bu yüzyıllık süreçte nasıl arkadaşlarımız bir adım geri adım atmadıysa bugün biz de geri adım atmayacağız.” dedi.

Eylem 5 dakikalık oturma ile son buldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da AKP İl Binası önünde yapılmak istenen açıklamaya polis engelli
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir