1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da gözaltılara kitlesel tepki: Bu hukuksuzluk sizi de vurur

Van’da gözaltılara kitlesel tepki: Bu hukuksuzluk sizi de vurur

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP yönetici ve üyelerine yönelik süren gözaltı ve baskıların protesto edildiği Van’da, “Partimize yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayın. Saldırıya uğrayan Kürt’tür diye susmayın. Bu hukuksuzluk sizi de vurur” çağrısında bulunuldu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi Üyeleri Arjin Tuncer, Nurullah Pekbay, Şiyar Akti,  Ferhat Azan ve Şerif Sarıbulak’ın gözaltına alınmasına ilişkin Van’da kitlesel basın açıklaması yapıldı. HDP Edremit İlçe Binası önünde bir araya gelen HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, HDP ve DBP İl Eşbaşkanların bulunduğu grup, “Genç başladık, genç bitireceğiz, gözaltı ve tutuklamalar bizi yıldıramaz’ pankartı açtı.

‘Demokratik siyasetimiz AKP-MHP saldırısı altındadır’

Grup adına açıklama yapan HDP Gençlik Meclisi Üyesi Şiyar Beyazıt,  Türkiye’de demokratik siyasal mücadelenin, otokratik tek adam rejiminin ve hukuk dışı yapıların tehdidi altında olduğunu belirtti. Neredeyse her gün hukuk dışı gözaltı saldırısının yaşandığına dikkat çeken Beyazıt, HDP’nin haklardan aldığı güç ve sandıkla verdiği temsil yetkisi ile yürüttüğü demokratik siyasetin AKP-MHP saldırısı altında olduğunun altını çizdi.

Beyazıt sözlerini şöyle sürdürdü: “Yetkisini halktan ve hukuktan almayan devlet içindeki bazı klikler partimizin kadın, gençlik ve parti meclisi temsilcilerine yönelik keyfi gözaltı ve tutuklama furyasında ısrar etmektedir.”

‘Kaybedeceği netleşen AKP iktidarı hukuk dışı bir tutum içindedir’

Kobanê davası ve kapatma davaları ile partilerine dönük saldırılara dikkat çeken Beyazıt, “Partimizin AKP’ye kaybettirme siyaseti batıda AKP’yi belediyelerden süpürmüştü. HDP, halkımızın verdiği yetkiyle, kayyumları sandığa gömmüş, umudu kayyum olanları hayal kırıklığına uğratmıştır. Genel seçimler yaklaştıkça kaybedeceği daha da netleşen AKP iktidarı, halkımızın bağrından gelen parti temsilcilerimize yönelik hukuk dışı bir tutum içindedir” dedi.

Beyazıt açıklamanın devamında taleplerini şu şekilde sıraladı:

“* HDP gençlik meclisine saldıranlar uyuşturucu tacirlerinin, madde satıcılarının, yozlaşma siyasetinin sözcülüğünü yapmaktadır. Tüm bu saldırılara rağmen gençliğin partimize yönelmesi AKP’nin güvenlikçi ‘lejyonerlerini’ çileden çıkarmakta ve hukuk dışılıkta çığır açmasına yol açmaktadır. AKP ve işbirlikçi bürokrasisi halkımızın demokratik siyaset hakkına saldırmakta ve çok tehlikeli bir oyun oynamaktadır.

* Halkımızın ve tüm kamuoyunun bilmesi gereken tek gerçek şudur ki; AKP-MHP koalisyonu çökmüştür. Yolsuzluğa bulaşmıştır. Halkta bir meşruiyeti kalmamıştır. Halktan kopmuş bu siyasetin HDP’nin halkçı, emekten, kadından ve gençlikten yana siyasetine saldırması olağandır.

* Bugün Van’da ne AKP kayyumları ne AKP vekilleri ne de partileri adına herhangi bir kişi halkın arasında güvenlikçi ordusu olmadan dolaşabilmektedir.

* Herkesin yargı önünde hesap vereceği o gün çok hızlı bir şekilde yaklaşmaktadır. AKP iktidarına güvenip hukuksuzlukta ısrar edenleri hukuka davet ediyoruz.  ‘Faşizm ve zorbalık rejiminin piyonluğunu yapmayın’ diyoruz.

* Bir çağrımız da bu saldırılara karşı demokratik kamuoyuna ve tüm demokratik muhalif yapılara ve bu ülkenin demokrat aydınlarınadır. Partimize yönelik bu saldırılara karşı sessiz kalmayın. Saldırıya uğrayan Kürt’tür diye susmayın. Bu hukuksuzluk sizi de vurur.”

SerHat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da gözaltılara kitlesel tepki: Bu hukuksuzluk sizi de vurur
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir