1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da koca ilçeyi inşaat alanına çevirdiler: Çaldıran hizmette örnek olmaya aday

Van’da koca ilçeyi inşaat alanına çevirdiler: Çaldıran hizmette örnek olmaya aday

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın önemli ilçelerinden olan Çaldıran, seçimlerden sonra ciddi bir yenilenme sürecine girmiş durumda. Halk tarafından yeni seçilen belediye eşbaşkanları Hatice Atabay Gündoğdu ve Fettah Hasçelik, seçimlerden hemen sonra ilçe merkezinde başlattıkları yenilenme ile koca ilçeyi adeta inşaat sahasına dönüştürmüş vaziyetteler. Halk belediyenin çalışmalarından son derece memnunken, çalışmaların devamının gelmesini istiyorlar. Eşbaşkanlar ise çalışmalarını ilçenin tamamına yaymayı hedeflediklerini söyleyerek, “8 yılın açığını kapatmak zorundayız” ifadelerini kullandılar.

Kışın sürekli olarak, ağaçların dahi donduğu Türkiye’nin en soğuk ilçesi olarak gündeme gelen Çaldıran, bu kez kavurucu sıcaklığı ile kendisinden söz ettiriyor.

İlçeye ayak basar basmaz ilçe halkının sıcaklığı ve misafirperverliği göze çarparken, insanların sevecen ve güler yüzlü olması ise dikkatlerden kaçmıyor. Uzun kayyım sürecinden sonra halkın seçtiği belediye başkanlarının halka gerekli hizmeti ulaştırıp ulaştırmadığı, ilçede 4 aylık zaman diliminde bir şeylerin değişip değişmediğini yerinde görmek ve haberleştirmek için ilçeye gittiğimizde, belediye eşbaşkanları ile görüşmeden önce halkın arasına girerek, mikrofonumuzu onlara uzattık.

Çaldıran halkı hizmetten memnun, ama daha fazlasını istiyor

İlçeye gidildiğinde ve ara sokaklar arasında dolaşılmaya başlandığında, neredeyse ilçenin tamamının adeta şantiye sahasına dönüştürülmesi ilk göze çarpan şey oluyor.

Belediye ekiplerinin çarşı merkezindeki yolların neredeyse tamamını kaldırıp yeniden yapmayı hedeflemesi ilçe sakinlerinde büyük bir memnuniyet yaratmış durumda!

Kayyım döneminde kendilerine hizmet edilmediğini söyleyen ilçe sakinleri, ilçe merkezinde en az iki yıllık birikmiş çöplerin bulunduğunu belirten ilçe sakinleri, belediyeye ait iş makineleri ve personelleri ile toplanan çöpleri gösterirken, gözlerinde tebessüm vardı.

‘Halk, hizmet etmemiz için bizi görevlendirdi, elimizden geleni yapmak zorundayız’

İlçe genelinde yürüttükleri çalışmalar konusunda kendileri ile görüştüğümüz Çaldıran Belediye Eşbaşkanları Hatice Atabay Gündoğdu ve Fettah Hasçelik, halkın kendilerine gerekli teveccühü gösterdiğini, hizmet etmek için kendilerine yetki verdiklerini söyleyerek, “8 yıldır ilçemizde neredeyse taş üstüne taş konulmadı. Ama ilçemizdeki kayıp süre sadece 8 yıl ile sınırlı değil, çok daha fazlasıdır. Bunun bilincindeyiz ve bizler bu konuda yapılması gereken neyse tüm gücümüz ve imkanlarımız ile bunu yapacak ve ilçemizi yaşanılabilir bir duruma getireceğiz” ifadelerini kullandılar.

İlçe merkezinin içinin tam bir harabeye dönüştüğünü, yıllardır doğru düzgün bir çalışma yapılmadığından görüntünün iyi olmadığını söyleyen eşbaşkanları, “Bunun için ilçe merkezinde bulunan yollardan başladık. Yollarımızı tamamen yenilemeyi, güzel bir asfalt çalışması ile ilçemizi yenilemek istiyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemizin bizlere sunmuş oldukları desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

‘Kadınlara, gençlere dönük projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz’

Çalışmalarının sadece yol yapım çalışmalarından ibaret olmadığını söyleyen Eşbaşkan Hatice Atabay Gündoğan ve Fettah Hasçelik, “İlçede dolaştınız ve kendiniz de gördünüz, kaç yıldır ilk kez bizim dönemimizde çöpler toplanıyor. Bu bile halkın memnun olması için yeterlidir. Ancak hedefimiz, halkı sadece memnun etmek değil, mutlu olmalarını da sağlamaktır. Bunun için kadınlara, gençlere yönelik projelerimiz var ve bunları adım adım hayata geçireceğiz. Bilindiği üzere, her yıl onlarca Çaldıranlı gencin maalesef cenazesi ilçeye geliyor. Burada istihdam imkanları bulunmadığından gençlerimiz batıya giderek en zor şartlarda çalışıyor ve bunun sonucunda birçoğu canından oluyor. Buna ilişkin neler yapılabileceğine, ilçede istihdam imkanlarının arttırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kendi ilçemizin koşullarını, olanaklarını nasıl değerlendireceğimize ilişkin bir fizibilite çalışması yürütüyoruz. Bunun sonucunda kimi adımlar atacağız. Biz şunun farkındayız; her yerleşim yeri, kendi sakinlerini doyurabilecek niteliktedir. Eğer insanlar oraya yerleşmişse, oralarda yaşam alanları oluşturulmuşsa, bu öylesine oluşmamış ve insanlar tesadüf eseri oralara yerleşmemiştir. Bunun bilincinde olarak çalışıyor ve istihdam için bilimsel veriler ışığında çalışma yürütüyoruz” dediler.

İlçelerinde mevsim normallerinin üzerinde yağan yağışlardan dolayı çeşitli zamanlarda sel felaketleri yaşandığını, bu gibi felaketler yaşandığında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte halkın yanında bulunduklarını belirten eşbaşkanlar, “Köylerde meydana gelen sel felaketlerine tam zamanında müdahale ettik” açıklamasını yaptılar.

Yaşanan felaketten dolayı da ilgili yerlerde çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Belediye Eşbaşkanları, “Halkımızın yanında yer alarak oluşan zararı en aza indirmeye çalıştık. Ayrıca sel dolayısıyla meydana gelen hasarı da gidermeye çalıştık” ifadelerini kullandılar.

Belediye olarak çalışmalara yeni yeni ısınmaya başladıklarını, önümüzdeki dönemlerde daha nitelikli çalışmalara imza atarak ilçenin konforunu arttırmayı hedeflediklerini söylediler.

(Çalışmalara ilişkin ayrıntılı bilgi Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz)

 

Video-Montaj: Memet Gür, Dıldar Güler

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da koca ilçeyi inşaat alanına çevirdiler: Çaldıran hizmette örnek olmaya aday
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir