1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da Maraş Caddesi’nde yayalara geçit yok!

Van’da Maraş Caddesi’nde yayalara geçit yok!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın en işlek caddelerinden olan ve yaya trafiğinin en yüksek olduğu bölgelerin başında gelen Maraş Caddesi’nde yayalar kaldırımı kullanmak için adeta kuyruğa giriyor. İnşaat firmasının kaldırımı önemli oranda kapatması ve araçların da yol kenarına park etmesi sonucunda yayalar kaldırımı kullanmakta güçlük çekiyor. Özellikle bebek arabası olan kadınlar ve engelliler yürümek için araç trafiğinin yüksek olduğu yolu kullanmak durumunda kalıyor.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Maraş Caddesi, Elite World oteli ile SGK binası arasındaki bölge adeta yaya trafiğine kapatılmış durumda.

O mıntıkada yürütülen inşaat çalışması nedeniyle kaldırım büyük oranda kapatılırken, yayaların kaldırımı kullanması neredeyse imkansız hale gelmiş vaziyette.

Aynı mıntıkada araçlar da yol kenarına park ediyor ve böylelikle yayalar çoğu zaman araç trafiğinin yüksek olduğu yolu kullanmak durumunda kalıyor.

Çocuklu kadınlar ve engelliler tehlike altında yürüyorlar

Bahsedilen bölgede yetişkinler zor da olsa yürümeyi başarırken, özellikle çocuklu kadınlar ve engelliler tehlike altında yürümek durumunda kalıyor. Bebek arabası olan kadınlar, bebekleri ile birlikte araç trafiğinin yoğunluğu altında yürümek zorunda kalıyor.

Aynı tehlike engelliler için de geçerli. Engelliler de araç yolunu kullanmak durumunda kalarak büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalıyorlar.

SGK ve Elite World Oteli arasındaki mıntıkada uzun zamandır inşaat çalışması yürütülmektedir. Bu süre zarfında büyük bir zorluk altında sağlanırken, yetkililerin olaya duyarsız kalması ve görmezden gelinmesi çeşitli tepkilere neden oluyor.

Yayalar, o mıntıkada yetkililerden yaya güvenliğinin sağlanması, özellikle de bebekli kadın ve engellilerin güven içinde yürümeleri için gerekli önlemleri almalarını istiyor. Van’da Maraş Caddesi’nde yayalara geçit yok! - maras 2 Van’da Maraş Caddesi’nde yayalara geçit yok! - maras 3

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Maraş Caddesi’nde yayalara geçit yok!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir