1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da sağlık skandalı: Müvekkilimin sağlam iki dişini söktüler

Van’da sağlık skandalı: Müvekkilimin sağlam iki dişini söktüler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da özel bir diş polikliniğine giden Raziye Kaya isimli hastanın diş kaplamalarının hatalı sökülmesi sonucunda iki tane sağlam dişinin söküldüğü, polikliniğe gelen hastanın eşinin ise çalışanlar tarafından hakarete uğradığı iddia edildi.

Van’da dişlerini tedavi ettirmek için Tuşba Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğine giden Raziye Kaya isimli hastanın avukat Dündar Abi, müvekkilinin diş tedavisi esnasında karşı karşıya kaldığı soruna ilişkin Serhat News’e açıklamalarda bulundu.

Abi, müvekkili Raziye Kaya’nın yaklaşık 2 ay önce Özel Tuşba Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde tedavi olmak için başvurduğunu kaydederek, “Müvekkil eskiyen porselen diş kaplamalarını değiştirmek ve yerine zirkonyum kaplama dişler yapmak istemiş, eski kaplamaları söküldüğü esnada kaplamalar hatalı bir şekilde söküldüğünden dolayı müvekkilin öndeki 2 tane sağlam dişleri de kaplama ile beraber çıkmış ve müvekkilin yüzü gözü kan içinde kalmıştır” şeklinde konuştu.

‘Müvekkilimin eşi Harun Kaya’ya hastane personeli hakaret etti’

Avukat Dündar Abi açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Kanlar içerisinde kalan müvekkil eşine haber vermiş hastaneye eşi için gelen Harun Kaya, hastane çalışanları tarafından hakarete uğramış ve zorla hastaneden çıkartılmıştır. Söz konusu işlemleri yapan ve müvekkilin dişlerinin kaybına sebep olan diş hekiminin ismi H. İ. Ç.dir.

Müvekkilin yeni doğum yapmış olması ve çocuğunu emzirmesi sebebiyle şuan kendisine implant vb. kalıcı tedaviler yapılamamakta, müvekkil ön dişleri olmadığı için sağlıklı bir şekilde beslenememekte, bu sebeple de çocuğunu emziremediğinden dolayı çocuğunun sağlığından endişe etmektedir. Diş hekiminin hatası yüzünden gerek fiziksek olarak gerek se de mental olarak zor günler yaşayan müvekkil yasal süreci başlatarak sorumluların cezalandırılması için bağlı bulunan meslek odasına ve adli mercilere başvurmuş bulunmaktadır.”

‘Bizden para koparmaya çalışıyor, sizi muhatap almıyoruz’

Özel poliklinik hakkında ileri sürülen iddia sonrasında telefon ile ulaştığımız Necdet isimli poliklinik yetkilisi ise hem haber merkezimizi hem de hasta Raziye Kaya’ya yönelik suçlayıcı ifadelerde bulundu. Necdet isimli yetkili, “Bizden para koparmaya çalışıyorlar. Sizi de onları da ciddiye almıyoruz, herhangi bir açıklama yapmıyoruz. Gerekirse sizi de mahkemeye vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da sağlık skandalı: Müvekkilimin sağlam iki dişini söktüler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir