1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da sel bölgesinde incelemelerde bulunan Eşbaşkan Zeydan’dan DSİ’ye sorumluluk çağrısı

Van’da sel bölgesinde incelemelerde bulunan Eşbaşkan Zeydan’dan DSİ’ye sorumluluk çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, kent genelinde yağan yağış sonrası tüm imkânlarını seferber etti. Ekipler, ilçe belediyeleri ile birlikte sel ve taşkınlara müdahale ederek yurttaşların mağduriyetini giderdi. Taşkının yaşandığı Kurubaş deresi yatağında incelemede bulunan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, DSİ’ye sorumluluğunu yerine getirme çağrısında bulundu.

Van’da kuvvetli yağış sonrası birçok yerde sel ve taşkınlar meydana geldi. Yağan yağışla birlikte Büyükşehir Belediyesi ekipleri 13 ilçe şantiye şefliğinde adeta seferberlik başlattı. Mahalle ve mezralarda meydana gelen olumsuz durumlara karşı ilçe belediyeleri ile birlikte müdahale ederek yurttaşların mağduriyetini giderdi.

Van'da sel bölgesinde incelemelerde bulunan Eşbaşkan Zeydan’dan DSİ’ye sorumluluk çağrısı - IMG 20240920 WA0012

Yağan yağmur ve sel taşkınlarıyla birlikte İpekyolu ilçesine bağlı merkez Buzhane Mahallesi’nde Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluluğunda bulunan Kurubaş Deresi yatağında taşkın meydana geldi. Taşkın nedeniyle dere kenarında bulunan bazı ev ve bahçeleri su bastı.

Yaşanan taşkın sonrası Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, beraberindeki heyet ile birlikte taşkının olduğu yere giderek, mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Van'da sel bölgesinde incelemelerde bulunan Eşbaşkan Zeydan’dan DSİ’ye sorumluluk çağrısı - IMG 20240920 WA0010

‘Derenin ıslahı standartlara uygun yapılmamış’

 

Alanda incelemelerde bulunan Eşbaşkan Zeydan, “Kurubaş Deresi, DSİ’nin sorumluluğundadır. Standartlara uygun bir dere ıslahı yapılmamış, bu sebepten kaynaklı son 6 ayda ikinci kez sel taşkını yaşanmıştır. Vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşıyor. Vatandaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre 5-6 yıl önce küçük bir çocuğun bu dereye düştüğünü ve cansız bedeninin 2-3 kilometre ötede bulunduğunu öğrendik. Olay sonrasında da hiçbir ıslah çalışması yürütülmemiştir” dedi.

Van’ın en büyük merkez ilçesinin göbeğinde, DSİ’nin bu ihmali ve duyarsızlığının kabul edilemez olduğunu dile getiren Zeydan, “DSİ’ye buradan çağrıda bulunuyoruz. Lütfen bu Kurubaş Deresi’ni standartlara uygun hale getirin. Bizler vatandaşlarımızın artık bu şekilde mağdur olmalarını kabul etmiyoruz. Eğer sizler yapmıyorsanız, bu sorumluluğu ve yetkiyi Büyükşehir Belediyesi’ne verin, vatandaşlarımızı içine düştüğü bu durumdan kurtaralım ve gerekli işlemleri yapalım” diye konuştu.

Van'da sel bölgesinde incelemelerde bulunan Eşbaşkan Zeydan’dan DSİ’ye sorumluluk çağrısı - IMG 20240920 WA0018

Mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Zeydan, “Van Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesi olarak sonraki süreçlerde halkımızın uğradığı maddi ve manevi sıkıntılar noktasında da üzerimize düşeni yapacağımızı, halkımızın yanında olacağımızı ve yaralarımızı birlikte saracağımızı belirtmek istiyoruz. Halkımıza ve kentimize tekrardan geçmiş olsun” dedi.

Yaşanan olayın kendileri için büyük bir endişe kaynağı olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, yaşanan felakete hızlıca müdahale eden belediye ekiplerine teşekkür etti.

Van'da sel bölgesinde incelemelerde bulunan Eşbaşkan Zeydan’dan DSİ’ye sorumluluk çağrısı - IMG 20240920 WA0004

İpekyolu Belediyesi DSİ’yi uyarmış

Öte yandan İpekyolu Belediyesi’nin Kurubaş Deresi yatağında sık sık meydana gelen taşkın durumu ile ilgili aylar önce Devlet Su İşleri’ne (DSİ) yazı yazarak gerekli çalışmaların yapılmasını talep ettiği öğrenildi. DSİ’ye yazılan yazıda, dere yatağı üzerinde bulunan iki adet köprü geçişinin taşıma kapasitesi ve derinlik açısından yetersiz kaldığı belirtilerek, yağışlar sonucu şehrin büyük bir bölümüne ait atık ve yüzeysel suları taşıyan bu menfez ve köprü geçişlerinin tıkandığı vurgulandı. Yazıda ayrıca, çevrede bulunan yerleşim alanlarına su baskınlarını engellemek için yatak düzenlemesi ve bu köprülerin taşıma kapasitelerinin arttırılması konusunda uyarı yapıldığı görüldü.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da sel bölgesinde incelemelerde bulunan Eşbaşkan Zeydan’dan DSİ’ye sorumluluk çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir