1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da Silopi yürüyüşüne çağrı: İnsanlık suçuna ortak olmayın!

Van’da Silopi yürüyüşüne çağrı: İnsanlık suçuna ortak olmayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kimyasal Silah’ kullanımı iddiasına yönelik tepkiler sürüyor. Van HDP İl örgütü Silopi’de yapılacak yürüyüşe çağrıda bulunarak, “İnsanlık suçuna ortak olmayın” dedi.

Şırnak ilçesine bağlı Silopi‘de 6 Kasım’da “Kimyasal Silahlara Karşı İnsanlık Yürüyüşü” şiarıyla yapılacak yürüyüşe ilişkin Van’da açıklama yapıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binasında yapılan açıklamaya sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açıklamayı kurumlar adına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Harun Okay yaptı.

‘İnsanlık suçuna kimse ortak olmamalı’

Kimyasalın araştırılması yerine konuyu gündeme getiren gazetecilerin tutuklanmasını hatırlatan Okay, “Bölgede inceleme yapmak isteyen bağımsız uzman heyetlere Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin izin vermemesi de haklı bir kaygı ve öfkeye yol açmaktadır. Kürt yönetimi, heyetlerin güvenliğini sağlayarak incelemelere izin vermesi gerekmektedir. Kürt yönetimi, inceleme yapmak isteyen heyetlere izin vermeyerek bu suça ortak olmaktadır. Bu akıllara durgunluk veren korkunç savaş ve insanlık suçuna kimse ortak olmamalıdır” ifadelerini kullandı. 

Van’da Silopi yürüyüşüne çağrı: İnsanlık suçuna ortak olmayın! - hdp silopi yuruyus cagri 1

‘Bu halk savaş politikanıza izin vermiyor’

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması üzerinden ülkenin tehdit edildiğini söyleyen Okay, “İnsanların bu konuda konuşması, tepki göstermesi engellenmeye çalışılıyor. Bunlar karşısında susmayacağız. İnsanlığa karşı işlenen suçlarla ilgili ne olursa olsun iddialar, tezler ve bulgular incelenmek zorundadır. Kamuoyuna çok sayıda video ve haber yansımıştır. Bunların araştırılması ve gerçeklerin kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz. Her zaman ölüm karşısında yaşamı, savaş karşısında çözümü ve barışı savunanlar olarak, bugün hala savaş siyaseti yapanlara yönelik cevabımız çok açıktır. Bu yöntemle ne Kürt sorunu çözülebilir ne Türkiye demokratikleşebilir ne de 84 milyonun yararına bir politika olduğu iddia edilebilir. Bu halk, bu toplum evlatlarını daha fazla sizin iktidar hırsınız için kaybetmek istemiyor. Sizin iktidarınızı devam ettirmeniz için savaş politikanıza destek vermiyor” diye konuştu.

Yürüyüşe çağrı 

Son olarak Silopi’den Habur’a 6 Kasım tarihinde yapılacak yürüyüşe herkesin katılmasını isteyen Okay, “Bu haklı yürüyüşümüze tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini katılmaya davet ediyoruz. Toplumun istediği sadece ve sadece gerçeklerin açığa çıkmasıdır. Sesiz kalarak bu suça asla ortak olmayacağız. Gerçekler açığa çıkana kadar sesimizi çıkartmaya ve hakikati aramaya devam edeceğimizi büyük bir kararlılıkla bir kez daha ifade ediyoruz” çağrısında bulundu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Silopi yürüyüşüne çağrı: İnsanlık suçuna ortak olmayın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir