1. Haberler
  2. Özel
  3. Van’da skandal görüntüler: Kale eteklerindeki tarihi mekana kepçelerle girdiler

Van’da skandal görüntüler: Kale eteklerindeki tarihi mekana kepçelerle girdiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Kalesi eteklerinde bulunan eski Van şehrin bulunduğu alandaki tarihi mekanlara kepçelerle girdiler. Kepçelerle yapılan tarihi katliama tepki yağdı.

Van Büyükşehir Belediyesi Basın birimi tarafından 10 Kasım günü Van Kalesi eteklerindeki tarihi mekânda görüntüler paylaşıldı. Paylaşılan görüntülerde Van Valisi Ozan Balcı tarafından ziyaret edilen alanda işçiler tekniğe uygun kazı çalışmaları yapıldığı gözlemlenirken, Vali Balcı’nın bölgede restorasyon çalışmaları başlatıldığı ve eski Van Şehrini tekrar günyüzüne çıkarılacağını söylüyor.  Ancak Vali Balcı’ın ziyaretinden bir gün sonra alanda çekilen fotoğraflarda ise yeni bir skandal ortaya çıktı. Kale eteklerinde bir yurttaş tarafından çekilen fotoğraflarda bilimsel kazı yapan ekip yerine iş makineleriyle kazı yapıldığı görüldü.

Van’da skandal görüntüler: Kale eteklerindeki tarihi mekana kepçelerle girdiler - F l3ilaXMAAKkCf 1

Kent gündemine oturdu

@genkbal isimli X sayfasında paylaşılan 3 kare fotoğrafta iki iş makinesinin tarihi yapıların bulunduğu alanda kazı yaptığı görüldü. Aynı kullanıcı, “Bugün Van Kalesinde yürüyüş yaparken gözlerime inanamadım. Van kalesi doğal sit alanı olmasına rağmen iş makinaları eski evlerin harabelerinin üzerine yol yapıyor. Olacak iş değil. Korumamız gerekmez miydi?” notu ile yapılan paylaşımdan sonra yaşanan tarihi katliamı tepki topladı. Birçok sosyal medya kullanıcısı fotoğrafları sosyal medya medya sayfalarında paylaşarak, yaşananların derhal durdurulmasını istedi.

‘Arkeologlar boşuna mala ve fırça ile çalışmışlar’

Sosyal medya sayfasında yaşananlara tepki gösteren turizmci Murat Beyaz, fotoğrafları alıntılayarak, “Yıllardır arkeologlar boşuna mala ve fırça ile çalışmışlar. Kepçe ile tarihe dalmak varken.  Allah akıl fikir versin diyecem de olsa bunu yapmazlardı!!!” notu ile tepkisini gösterdi.  Çekilen fotoğrafları paylaşan aktivist Zozan Özgökçe, “Valilik el attı yani o bölgeyi kaybettik.” Notuna yer verdi.  Beyaz ve Özgökçe’nin yanı sıra onlarca kişide yaşananlara tepki göstererek, yetkililerden yaşanan tarihi katliamın durdurulmasını istedi.

Van’da skandal görüntüler: Kale eteklerindeki tarihi mekana kepçelerle girdiler - F l3h6dWMAAuSMz

Not: Van Büyükşehir belediyesi basın birimi konuyla ilgili bilgi vermediği için karşı tarafın bilgisine yer verilmemiştir.

 

Serhat News

Tepki Ver | sinirli2
0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da skandal görüntüler: Kale eteklerindeki tarihi mekana kepçelerle girdiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir