1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da temizlik seferberliği yoğun katılımla başladı

Van’da temizlik seferberliği yoğun katılımla başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da uzun süredir problem olarak görülen çevre temizliği düzenlenen kapsamlı bir çalışmayla start aldı. Temizlik seferberliği öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ile Neslihan Şedal, halkı kentlerine sahip çıkmaya çağırdı.

Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde “Duyarlı Toplum Temiz Van” sloganıyla başlatılan temizlik seferberliği yoğun katılımla start aldı.

Musa Anter Parkı’nda Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile Tuşba, Edremit ve İpekyolu Belediye Eşbaşkanları, DEM Van İl Eşbaşkanları Gülşen Kurt, Veysi Dilekçi ile DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay, TMMOB, KESK, DİSK yöneticileri, Belediye meclis üyeleri, Milletvekilleri, Barış anneleri, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum örgütleri, belediye çalışanları ve yurttaşların yoğun katılım sağladığı temizlik hareketi yapılan basın açıklamasının ardından başladı.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kapsamlı temizlik seferberliği ile daha temiz ve yaşanabilir bir kent bilincinin oluşturulması hedefleniyor.

‘Duyarlı Toplum Temiz Van’ kampanyasını ilk adımları atıldı

Temizlik Seferberliği öncesinde açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, “Duyarlı Toplum Temiz Van” şiarıyla başlatılan kampanyanın ilk adımlarını attıklarını belirterek, “Bu süreç biraz uzun soluklu, katılımcı ve bilinçlendirici bir şekilde büyük bir farkındalık yaratmak ve kentimizi, değerlerimizi daha temiz bir şekilde koruyarak, geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Her boyutuyla kentimiz daha yaşanabilir, daha erişilebilir, daha yeşil ve daha temiz bir hale getireceğiz. Van Gölümüz başta olmak üzere bütün doğal güzelliklerimizi, tarihi yapılarımız ve kültürel eserlerimizi daha fazla koruyarak, daha fazla temizleyerek, bunlara sahip çıkmak ve bu mirası geleceğe taşımak için bugün hep birlikte buradayız” dedi.

‘Van’da temizlik seferberliği yoğun katılımla başladı

Bundan sonraki süreçlerde de halkın yanlarında olacağının altını çizen Eşbaşkan Zeydan, şöyle devam etti: “Halkımız bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonra da kentine ve bütün değerlerine sahip çıkacaktır. Bizler her zaman söyledik. Kentimizi kentin dinamikleri ile birlikte yöneteceğiz. Belediyeler halkın belediyeleridir. Dolayısıyla bizler büyük bir farkındalık ve hassasiyet yaratmak, bugüne kadar olduğu gibi her alanda kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmak adına, çevremizi ve kentimizi daha temiz tutmak için bir farkındalık ve bilinçlendirme sürecini birlikte yürütüyoruz. Eminim bundan sonra burada yaşayan herkes, esnafımızdan, kadınlara, gençlere ve yaşlılarımıza kadar daha yüksek bir duyarlılık ortaya koyacaklardır. Buradaki bu sahiplenme, buradaki bu coşku, aynı zamanda Van’ı sahiplenmedir. Van Gölü’nü sahiplenmedir. Van’a ait bütün değerleri sahiplenmedir. Bizler bu duyarlılığı gösteren bütün katılımcılara şükranlarımızı sunuyoruz.”

“Fikriyatımızda ekolojik ve temiz şehirler için mücadele etme vardır”

Van’da temizlik seferberliği yoğun katılımla başladı - IMG 20240826 WA0066

Daha sonra konuşan Eşbaşkan Neslihan Şedal, katılımcılara tek tek teşekkür ederek, bugün burada atılan adımın önemine vurgu yaptı.
Göreve başladıklarında da bu kentin sahipleri olarak bu kente değer katacaklarını ifade eden Eşbaşkan Şedal, “Bizler bugünlere kolay gelmedik. Bu yüzden de birilerinin kentimizin kirli olduğunu söylemesine de fırsat vermeyeceğiz. Bugün de her sokağımız, her mahallemiz ve her caddemizin büyük bir sahiplenme ile temizleneceğini göstermek istiyoruz. Kaldı ki bizim geldiğimiz fikriyatta ekolojik ve temiz şehirler için mücadele etmek vardır. Bu yüzden de temiz şehir için çalışmalarımıza başladık” dedi.

Van’da temizlik seferberliği yoğun katılımla başladı - IMG 20240826 WA0056

‘Burada bu büyük sahiplenmeyi yeniden görüyoruz’

Uzun vadede bu çalışmaları daha da ileriye taşıyacaklarının altını çizen Eşbaşkan Şedal, şunları söyledi:
“Nasıl ki bizler ortak akılla kentimizi yöneteceğimizi ifade ettiysek, kentimizin temizliğini de hep birlikte üsleneceğiz. Yine kentimizin her sorununu da halkımızla birlikte ortak akılla çözüme kavuşturacağız. Kadın arkadaşlarımızla, annelerimizle, siyasi partilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle birlikte hareket ederek, onların sözlerine kulak vererek, çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bizler sizlerin bu duyarlılığına tekrar teşekkür ediyoruz. Bizler ilimizin her şeyine birlikte sahip çıkacağız. Ki, bizlerin dışında kimse buralara sahip çıkamaz. Kentlerimizi talan edenler ve bu sıkıntılı sürelere getirenler, bugün bu kentin sahiplenmesinde rol alamazlar, kentimizin sahiplenmesi Van halkının duyarlılığıyla ortaya çıkıyor. Bugün burada da bu büyük sahiplenmeyi yeniden görüyoruz. Bu dayanışma temizlik çalışmalarında da ortaya çıkıyor. Tekrar bu çağrımıza kulak veren herkese teşekkür ediyoruz.”

Van’da temizlik seferberliği yoğun katılımla başladı - IMG 20240826 WA0058

Daha sonra katılımcılarla birlikte ellerine çöp poşetleri alan Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, İpekyolu, Tuşba ve Edremit Belediye Eşbaşkanları ve diğer katılımcılar, Maraş, Sıhke, Milli Egemenlik Caddesi, Kışla Yolu, Sıhke Caddesi ve Çohaz Petrol Kavşağı olmak üzere farklı noktalardaki cadde ve sokaklarda temizlik çalışması yürüttü. Yurttaşların ve esnafında büyük bir katılım gösterdiği temizlik çalışmaları, belirlenen güzergahlarda geç saatlere kadar devam etti.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da temizlik seferberliği yoğun katılımla başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir