1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’ın ‘Kadim’ aşiret liderlerine Muş’tan tepki: İzin vermeyeceğiz

Van’ın ‘Kadim’ aşiret liderlerine Muş’tan tepki: İzin vermeyeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van “Kadim Aşiretler Federasyonu” tarafından Muş’ta yapılan toplantı tepkiyle karşılandı. Toplantıya katılan Muş’un kanat önderlerinden Zabıt Eker, aşiretlerin bazı kesimler tarafından bir basamak olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Van’dan Muş merkeze giden “Kadim Aşiretler Federasyonu” bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda söz alan Federasyon Başkanı Rasim Aslan, devlet ile aşiretler arasında bir köprü kurmayı hedeflediklerini ve aşiret kültürünü yaşatmak amacıyla bu oluşumu hayata geçirdiklerini söyledi. Ayrıca, bölgedeki aşiret temsilcileri ve kanaat önderleriyle sürekli istişare halinde olacaklarını kaydetti.

Aslan’ın söylemleri üzerine toplantıda söz alan Muş’un kanaat Önderlerinden Zabit Eker, aşiretlerin bir kesim tarafından basamak olarak kullanıldığına dikkat çekerek, bu tür girişimlere izin vermeyeceklerini söyledi.

‘Zulme karşı, mazlumun yanında yer alacağız’

Tarihten bilgiler veren Zabit Eker, Kürdistan ve Mezopotamya’daki aşiretlerin tarihi ve kültürel bir gerçeklik olduğunu, geçmişte halk için büyük mücadeleler verdiklerini ifade etti. Aşiretlerin, zulme ve zalimliğe karşı durarak mazlum halkın isyanlarına öncülük ettiğini de dile getiren Eker, Kürtlerin Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar olan dönemdeki savaşlarda cephelerde en önde yer aldığını ve canlarıyla büyük bedeller ödediğini belirtti. Malazgirt Zaferi’ne de değinen eker, Alparslan’ın ordusunun zafere ulaşmak için Kürt beyleri ve aşiretlerinden yardım istediğini hatırlattı. Eker, “Malazgirt zaferini organize eden yetkililer, Kürtlerden bahsetmeyerek bir yok sayma politikasını benimsemişlerdir. Oysaki Alparslan’ın ordusunun defalarca denemesine rağmen başarısız olduğunu ve zafer elde edilemediğini söyleyerek. “Taki Kürt beylerinden ve aşiretlerinden yardım isteyene kadar.  Kürtlerin desteğini alarak Malazgirt zaferini elde etmiştir. Bu zaferde bu kadar bedeller ödeyen kadim bir halkı yok saymak, bu gibi oluşumların bakış açısıdır. Biz bu oluşumun içiresinde bulunamayacağımız gibi buna karşı olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz” dedi.

‘Kimse bölge aşiretlerini kendi şahsi çıkarları için kullanmasın’

Konuşmasının devamında Eker şu ifadeleri kullandı:

“Kürtler yüzyıllardır Ret, inkâr ve asimilasyon politikalarına maruz kalmış ve bu günümüze kadar devam etmiştir. Bu gibi oluşumlar Kürtlerin inkâr ret ve asimilasyon politikalarına hizmet eden yapılardır. Bu oluşumlar Kürt ve aşiretlerin isimlerini kullanarak zulmüm yanında yer alma çabasına girmişlerdir. Bilinmesi gerekir ki bu halk kimsenin arka bahçesi değildir.  Hiç kimse de bölge aşiretlerini kendi şahsi çıkarlarına ve emellerine hizmet edecek bir basamak olarak görmesinler.” Salonu terk etti

Konuşmasının sonunda herkesin görevinin mazlumun yanında yer almak olduğunu söyleyen Eker, “Bizler bu halkın özgürlüğünü ve onurunu her şeyin üzerinde tutarak, yolumuza mazlumların yanında, zalimlerin karşısında yer alarak devam edeceğiz.  Hiç kimsenin baskısına boyun eğmeyeceğimizi tekrar hatırlatmak isterken böyle oluşumlarda yer almayacağımızı ve buna her zaman karşı olacağımızı belirtmek isterim” dedi. Eker, konuşmadan sonra salonu terk etti.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu30
30
mutlu
Mutlu
3
_zg_n
Üzgün
9
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Van’ın ‘Kadim’ aşiret liderlerine Muş’tan tepki: İzin vermeyeceğiz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. Avatar

    Hadi ya asiretmis vazgeçin bu ağalık sistemi memleketi bitirdi mahvetti.allah Erdoğan’dan razı olsun siz ağaları diskalitife ettiği icinen büyük çıkarcı agalardir

    Cevapla
  2. Avatar

    Helal olsun tüm aşiretler aynı safinizdan olmalı

    Cevapla
  3. Avatar

    Rasim aslann geçmişine bakın kime biat ettiğini görürsünüz yani çıkar neredeyse bu gevdan ağaları orada

    Cevapla
  4. Avatar

    Başımıza ne geldi bu aşiret sevdasından geldi vazgeçin ne aşireti ne hali halkımız da bu aşiret ağa beg vb şeylere karşıdır ..toplumda yeri yokk
    Ordan bir yere varmıyor uz

    Cevapla
  5. Avatar

    Bu devirde neyin aşireti neyin kadimi ,özgürlük diyorlar aşiret reisliği yapıyorlar bu ne çelişkidir.Aşiretlerin işleyişini inceleyin bakın sonuç nereye varıyor.En basiti racon kesiyorlar şekil A gibi.

  6. Avatar
    15 Ekim 2024, 14:56

    Malazgirt Zaferinde zafer bizim diyorsun acaba ozaman siz burdamıydınız zabit sen iyice demli olmuşsun işine bak

    Cevapla