1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’ın seçilmişleri Serhat News kameralarına konuştu: Kayyıma izin vermeyeceğiz

Van’ın seçilmişleri Serhat News kameralarına konuştu: Kayyıma izin vermeyeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi önünde kayyım atamalarına karşı başlatılan oturma eylemi sürüyor.  Oturma eylemine katılan siyasetçiler kayyım uygulamasının gasp olduğuna dikkat çekerek, Asla Kayyım uygulamalarına izin vermeyecekleri mesajını verdi.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyıma karşı Van’da  başlatılan nöbet eylemi sürüyor. Van Büyükşehir Belediyesi bahçesinde başlatılan eylemde, “Kayyıma, faşizme geçit yok. Halk iradesini tanıyın” Kürtçe, Türkçe pankart asıldı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri, Tevgera Jinen Azad (TJA), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (ARSİSA), Emek ve Demokrasi Platformu, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, birçok Sivil Toplum Örgütü (STÖ) ile çok sayıda kişi katılım sağladı.

 

Aynı anda kentte kazanılan 14 belediyenin tamamının önünde de aynı eylem yapılıyor..

 

Eyleme katılan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Abdullah Zeydan, Neslihan Şedal, DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DEM Parti Van Milletvekilleri Zülküf Uçar ile Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, mesajlarını Serhat News aracılığıyla dile getirdi. Kayyım uygulamaların halkın idaresine karşı yapılan bir gasp olduğuna dikkat çeken seçilmişler, Kayyım uygulamasına karşı mücadelelerini devam edeceklerini söyledi.

 

Haberin detayları videolu haberimizde…

 

Serhat News

Tepki Ver | mutlu2
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’ın seçilmişleri Serhat News kameralarına konuştu: Kayyıma izin vermeyeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir