1. Haberler
  2. Güncel
  3. Vanlılardan kayyım değerlendirmesi: Hukuksuzluk kabul edilmemeli

Vanlılardan kayyım değerlendirmesi: Hukuksuzluk kabul edilmemeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de belediyeye kayyım atanmasına tepkili olan Van’daki yurttaşlar, yapılacak mitingin önemine işaret ederek, “Bu hukuksuzluğu kabul etmemeli ve buna karşı direnmeliyiz” şeklinde konuştu.

Mezopotamya Ajansı, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına yönelik Van sokaklarının nabzını tutu. Hakkari’deki irade gaspına karşı Türkiye genelinde protesto eylemleri sürerken, 13 Haziran’da “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” şiarıyla gerçekleştirilecek mitingin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Hakkari kent girişinde bulunan otogarda yapılacak miting, saat 15.00’te başlayacak. Çevre kentlerden de mitinge katılım sağlanacak.

Mitinge çağrı

Mezopotamya Ajansının yer verdiği haberde, Van’da kayyıma tepki gösteren yurttaşlardan Sıddık Aydemir, kayyım atamasını “hukuk dışı” nitelendirdi. Aydemir, “Her defasında bu halkın iradesi gasp ediliyor. Bunu tanımıyor ve direnmeye de devam edeceğiz. 13 Haziran’da Hakkari’de yapılacak mitinge tüm halkımız katılım sağlamalıdır” dedi.

Seçim sonuçlarına herkesin saygı duyması gerektiğinin altını çizen Naif Çelik, “Belediye başkanımız hırsızlık mı yaptı? Ya da başka bir suç mu işledi? Herhangi bir suçu olmadan hukuksuzca yerine kayyım atandı. Mitinge herkesin katılıp, irade gaspına karşı çıkmalıdır” diye belirtti.

‘Türkiye’de demokrasi yok’

“Bir kez daha gördük ki Türkiye’de demokrasi diye bir şey yok” diyerek söze başlayan Ferzende Örkmez, “Bu hukuksuzluğa karşı bir olup, ayaklanmalıyız. Çünkü kabul edilecek bir değildir. Tepki gösterilmediği takdirde bugün Hakkari’ye, yarın yada diğer gün farklı kentimize atanır” ifadelerini kullandı.

‘Halk iradesine sahip çıkmalı’

İrade gaspını zulüm olarak nitelendiren Hekim Altın, şunları belirtti: “Aldıkları yenilgiyi kendilerine yediremedikleri için bir kez daha kayım atadılar. Eğer ‘dur’ demesek yarın öbür gün diğer tüm belediyelerimize kayyım atarlar. Önce Van’da denediler halk direnince geri adım attılar. Hakkari halkı da Van gibi iradesine sahip çıkmalı.”

Her seçim halkın iradesine saygı duyulmadığını vurgulayan Hasan Serçe de, “İki ay geçmeden kayyım atamalarına başladılar.  Yapılan bu hukuksuzluğu kabul etmemeli ve karşı direnmeliyiz. Colemêrg mitingi için herkes duyarlı olmalı ve mitinge güçlü bir katılım sağlanmalıdır” dedi. İrade gaspının büyük bir hakaret olduğunu söyleyen Mahmut Mete, “Bu halk, belediye başkanını seçime giderek seçti. Size düşen ise halkın iradesine saygı göstermektir. Hukuksuzluklara karşı 13 Haziran’da yapılacak mitinge tüm halkımız katılım sağlamalı ve iradesine sahip çıkmalıdır” diye belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlılardan kayyım değerlendirmesi: Hukuksuzluk kabul edilmemeli
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir