1. Haberler
  2. Güncel
  3. VASKİ kent genelinde çalışma seferberliği başlattı

VASKİ kent genelinde çalışma seferberliği başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kentin önemli kurumlarından bir tanesi olan VASKİ, çalışma seferberliği başlatarak kentte dokunmadık yer bırakmamayı hedefliyor. Yeni hatların döşenmesi, arıza ve onarım gibi bir dizi çalışma ile kent konforunu arttırmayı hedefleyen VASKİ, kentin alt yapı sorunlarının tamamını bitirmeyi hedefliyor.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, kentin en büyük sorunlarından biri olan kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturuyor. Ekipler, yeni hat çekme ve var olan hatları onarmak için sahadaki çalışmalarını arttırdı.

Göreve geldikleri günden bu yana kente birçok soruna çözüm kazandıran Van Su ve Kanalizasyon VASKİ çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yürüttükleri çalışmalarda kentte zamanla kullanılmaz hale gelen altyapı ve birçok yeni hat taleplerinin çözümü konusunda 7/24 esaslı çalışma yürüttüklerini ifade eden VASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Şenol Er, halkın taleplerinin kendileri için oldukça önem arz ettiğini belirtti.

Çalışmalar hızlandırıldı

4 aylık süre zarfında 2 bin 243 metre yeni abone bağlantı çalışması, 410 metre abone arıza onarım çalışması ve 349 metre ana şebeke hattı onarım çalışması yaptıklarını ifade eden Er, bunlarla birlikte 7 bin 314 metre alt yapı çalışmasını da tamamladıklarını vurguladı. Şenol Er, “Sahada her gün 7 ekip ve her ekipte de 5 çalışma arkadaşımız ile kentteki kanalizasyon çalışmalarına hız vermiş durumdayız. Altyapı çalışmalarının yanı sıra, baca kurulum ve yükselme çalışmaları, terfi merkezleri bakım-onarım çalışmaları, kanal açma ve kuyu açma çalışmaları ve ruhsat çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

‘Kentin altyapı ihtiyacını çözüme kavuşturuyoruz’

VASKİ kent genelinde çalışma seferberliği başlattı - vaski 2 VASKİ kent genelinde çalışma seferberliği başlattı - vaski 3 65 adet baca kurulum ve yükseltme, 564 adet ruhsat çalışması ile 99 adet terfi merkezleri onarım çalışmasını da yürüttüklerini ifade eden Er, “Hem halkımızın talepleri, hem de bizim sahada yaptığımız tespitler doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kentin altyapı ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde tespit ediyor ve yine hızlı bir şekilde çözüme kavuşturma konusunda ekiplerimiz işlerinin başındalar. Bu çalışmalarımızın yanında 11 bin 344 adet kanal açma ve kuyu çekme çalışmasını da tamamladık” diye konuştu

2024 yılı içerisinde muhtelif yerlerde 20 kilometre atık su kanalizasyon şebeke hattı yapım işi ihalesine çıkmayı planladıklarını da ekleyen Er, bu çalışmalarla birlikte 2024 yılı ve öncesinden gelen taleplerin tamamının karşılanacağını vurguladı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VASKİ kent genelinde çalışma seferberliği başlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir