VASKİ müdürü AKP seçim çalışmalarında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesine bağlı VASKİ de müdür olarak görev yapa Mustafa Numan Özdağ, kentte yapılan AKP seçim çalışmalarında aktif yer alıyor.

657 sayılı Kanun’da devlet memurlarının tarafsızlık ve devlete bağlılık sorumluluklarının kapsamında siyasi partiye üye olamayacakları düzenlenmiştir. Aynı Kanun’un 125. maddesinde ise siyasi partiye girmek memuriyetten çıkarılma cezası olarak hüküm altına alınmıştır.”  Yasal düzenlemeye rağmen Van’da birçok memur kentte iktidar adına aktif seçim çalışmaları yürütüyor. Son olarak Van Büyükşehir Belediyesine bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (VASKİ) müdür olarak görev yapan Mustafa Numan Özdağ seçim çalışmalarında ortaya çıktı. Özellikle AKP Van milletvekili ve eski il başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile yapılan çalışmalarda görünen Özdağ Twitter hesabında ise yapılan bütün paylaşımlarının AKP çalışmaları olması dikkat çekti.

VASKİ müdürü AKP seçim çalışmalarında - vaski muduru 1

Cemaat okulunda mezun oldu iddiası

Özdağ’ın görev yaptığı VASKİ’de özgeçmişini yazmaması dikkat çekerken, Özdağ’ın darbe girişimi sonrası kapatılan cemaat okulu olan Serhat Koleji’nde mezun olduğu iddia edildi. Özdağ’ın bazı okul arkadaşları, 1999 yılında Özdağ ile birlikte cemaat okulunda mezun olduklarını dile getirdi.

VASKİ müdürü AKP seçim çalışmalarında - vaski muduru 2

AKP’li avukatlarla binlerce yurttaşı icraya vermişti

VASKİ daha önceden de su borcu olan binlerce Vanlıyı icraya vermişti. İcra işlemleri yapan avukatların ise VASKİ avukatlarının olmaması ve yerlerine AKP Van il yönetiminde yer alan avukatların olması dikkat çekilmişti.

Sadakat söylemi gündem olmuştu

VASKİ’nin icra işlemlerinin kentte gündem olmasının ardından VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan gazetecilerle bir araya gelerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kaplan’ın bir gazetecinin sorusu üzerine avukatların AKP yönetiminde seçildiğini doğrulayarak, sözleşme yapılan avukatların ‘sadakat ve liyakata’ göre belirlendiğini açıklamıştı. Kaplan’ın bu açıklaması da kentte gündem olmuş tepkilerle karşılanmıştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VASKİ müdürü AKP seçim çalışmalarında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir