1. Haberler
  2. Güncel
  3. Yeni depremde can kaybı 6’ya yükseldi

Yeni depremde can kaybı 6’ya yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Defne ilçesi merkez olmak üzere 6,4 büyüklüğünde deprem ve ardından en büyüğü 5,8 olan 32 artçı sarsıntıda yaşanan can kaybı 6’e yükseldi. 18’i ağır 294 kişi yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün gece saat 20.04’te Hatay’ın Defne ilçesinde, çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem meydana geldi.  16,7 kilometre derinlikteki depremden 3 dakika sonra ise Samandağ ilçesi merkez olmak üzere 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Defne ve Samandağ ilçelerinin bazı mahallelerinde yıkımların yaşandığı ve enkaz altında kalanların oldu. İhbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Genel olarak olumsuz durumun yaşanmadığı İskenderun’da devlet hastanesi tedbir amaçlı tahliye edildi.

“42 ihbar geldi”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Saat 20.04’te meydana gelen depremin ardından bütün ekiplerin alanı taradığını aktaran Soylu, “Bu müstakil depremden sonra 1 Antakya, 1 Defne, 1 de Samandağ’da olmak üzere 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaştık. Şu ana kadar 213 vatandaşımız hastanelere sevk edildi. 3 enkazda arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Bir enkazda 3, bir enkazda 2, bir enkazda da 1 vatandaşımız var. Şu ana kadar 42 ihbar geldi, 42 ihbara da gidildi. 39 ihbarda herhangi bir durum söz konusu değil veya ufak müdahalelerle o enkazlardan çıkarıldı” dedi.

Bakan Soylu, akademisyenlerle yapılan değerlendirmede, Antakya’da fayın bir bölümünün daha kırıldığı değerlendirilmesinin bulunduğunu belirterek, “Yine bu esnada denizde suyun yükselmesi konulu uyarı Kandilli Rasathanesi’nden hem bize hem de 10’un üzerinde ülkeye geçti. Daha sonra da bu tehlikenin geçtiği konusunda yeni bir uyarı geldi ve bu da geri çekilmiş oldu” diye konuştu.

Birçok ülkede hissedildi

Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı da salladı.

Deprem Lübnan’da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır’da da hissedildi. (Rudaw

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeni depremde can kaybı 6’ya yükseldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir