1. Haberler
  2. Güncel
  3. YEREL YÖNETİMLERE YAKLAŞIM ANLAYIŞI

YEREL YÖNETİMLERE YAKLAŞIM ANLAYIŞI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayyum zihniyetine ısrarla karşı çıktığımızı belirterek bu ve bunun gibi düşünceler ve politikalar ile yerel yönetimleri yönetmek daha çok olumsuzluk yaratır, bununla birlikte otoriter, dışarıdan atanmış bir yöneticinin veya anlayışların yerel halkın veya ilgili kişilerin iradesini yok sayarak hareket etmesi anlamına gelir. Genellikle şu eleştirileri yaparsak yerinde olduğunu söyleyebiliriz.

-Demokratik İrade Zayıflar, seçilmiş yöneticilerin görevden alınarak veya alınmayarak yerlerine başka karar alıcılar atamak, yerel demokrasinin zayıflaması ve halkın seçme hakkının göz ardı edilmesi anlamına gelir. Bu, özellikle belediyelerde sıkça gündeme geldiğini duyuyoruz.

-Merkeziyetçi Yönetim Kayyum zihniyeti, merkezi bir otorite tarafından alınan kararların yereldeki halkın taleplerine ve ihtiyaçlarına aykırı şekilde uygulanmasını ifade eder ki bu, yerel yönetimlerin bağımsızlığını ve demokratik işleyişi tehdit eden bir unsur olarak görülür.

Geçici Çözüm aramak Kalıcı Sorunları büyütür. Bu yönetim anlayışların uzun vadeli sosyal ve politik sorunlara yol açabilir halkın seçtiği yerel yöneticilerin halk ile yönetim arasındaki güven ilişkisini zedeler ve gelecekte bir daha seçilme şansı azaltabilir.

Seçilmiş kişilerin kendi becerileri ve politikalarını yerel halkın talep ve isteklerine cevap olunmasını farklı komisyon ve merkeziyetçi anlayışlarla engellemek yerelde iktidar olanlar için intihar demektir. En önemli nokta ise seçmen iradesinin göz ardı etmek demektir.

Sonuç olarak yerel yönetimlerde Denetim ve Gözetim kavramlarını karıştırmamak gerekir. Bunu karıştırırsak bir çok sorun ve başarısızlık kendiliğinden gelir. Bu uygulamalar demokratik işleyiş ve yerel yönetimlerin bağımsızlığı açısından tartışmalara yol açar. Gözetim yapılmalı fakat yönetim şekline karışılmamalı. Aksine bu algı ile yaklaşmak yerel yönetimlerde başarısızlık getirir.

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YEREL YÖNETİMLERE YAKLAŞIM ANLAYIŞI
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir