Yeşil sol Hatay’da çalışma seferberliği başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti ile seçime girecek olan bileşenlerin kadın yöneticileri, Hatay’da 2 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, kadınlara ve gençlere çağrıda bulundu.  

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Hatay’da seçim çalışmalarını parti bileşenleriyle birlikte aralıksız sürdürüyor. Kentte 2 milletvekili Meclis’e göndermeyi hedefleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi kadınlar, seçmenlere Yeşil Sol Parti’ye oy vermeye çağırdı.  

Mezopotamya Ajansı’ndan Müjdat Can’a konuşan HDP Hatay İl Eşbaşkanı Hülya Ateş, depremzedelerle dayanışmanın devam ettiğini ve diğer yandan seçim çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Kadınların mutlak özgürlüğü, gasp edilen haklarını yeniden kazanmak için Yeşil Sol Parti’ye oy vermesi gerektiğine işaret eden Ateş, Yeşil Sol Parti’nin de Hatay’da büyük bir ivme kazandığını ifade etti. Ateş, “Halkların bağrındaki, yüreğindeki, ruhlarındaki enkazı Yeşil Sol Parti kaldıracak. Bu inançla hareket ediyoruz. Kalbimiz ne kadar hüzünlü olursa olsun, umudumuz da o kadar büyük” dedi. 

Yeşil sol Hatay'da çalışma seferberliği başlattı - secimler icin hataylilara cagri hulya ates

‘Gençler yeşil sol parti’ye oy vermeli’ 

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Hatay İl Eşbaşkanı Belgin Ayrancı ise, ülkenin dört bir tarafında açlığın, kadın cinayetlerinin, ekolojik yıkımın sürdüğünü ifade ederek, “Kadınların, gençlerin özgürlükleri için, Meclis’te eşit temsiliyet için, depremin acısını, enkazını birlikte kaldırabilmek için Yeşil Sol Parti’ye oy vermek gerekiyor” diye konuştu.

Yeşil sol Hatay'da çalışma seferberliği başlattı - secimler icin hataylilara cagri belgin ayranci

‘Kadınların sesi için’

Hatay halklarını özgürlüklere, geleceğe ve yaşamı yeniden inşa etmek için Yeşil Sol Parti’ye oy vermeye çağıran Ayrancı, şöyle devam etti: “Binlerce kadın, erkek şiddeti yüzünden hayatta değil. Şiddet, taciz, tecavüz ve bunların yasalar eşliğinde onaylandığı bir sistem söz konusu. Bu sistemi değiştirip dönüştürmek için kadınların Meclis’te sözü var. Feministlerin, kadınların temsiliyeti de Yeşil ve Sol Parti’de fermuar sistemi ile sağlandı. Bizim Hatay’da da ikinci sıra milletvekili adayımız kadın mücadelesinden gelen bir arkadaşımız. Bizim sesimiz olsun diye onu Meclis’e gönderelim.” 

‘Eşit bir yaşamın ifadesi’ 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) MYK üyesi Gamze Toprak ise, Hatay’ın çok büyük bir felaketten yaşamı kurmaya doğru ilerlediğini söyledi. Burada da kurucu öznelerin devrimciler olduğunu belirten Toprak, Yeşil Sol Parti olarak 14 Mayıs seçimlerine kuvvetli bir çalışma ile başladıklarını ifade etti. Yeşil Sol Parti’nin Hatay’da halkı enkaz altında bırakan devletin karşısında bir güç olarak durduğunu ifade eden Toprak, “Seçimlerde olduğu gibi bugüne kadar AKP-MHP faşist bloğu ile karşı karşıya geldiğimiz bir anda Hatay’daki varlığımızın çok önemli bir anlamı var” dedi.  

Yeşil sol Hatay'da çalışma seferberliği başlattı - secimler icin hataylilara cagri gamze toprak

Yeşil Sol Parti’nin kadınların özgürlük, eşit bir yaşam özleminin ifadesi olduğunu belirten Toprak, “Çünkü biz kadınlar sözümüzü en güçlü söyleyebildiğimiz ve siyasetin merkezine yürüdüğümüz anlardan birini yaşıyoruz. Bugün devletin karşısında en büyük dinamik biz kadınlarız. Biz bu direnmeyi de parlamento da çok güçlü temsil etmek istiyoruz. Bunun varlığını sağlayacak tek parti ise Yeşil Sol Parti’dir. Biz kadınlarda Yeşil Sol Parti içinde hem güçlü bir seçim çalışması yürütmeli, hem de varlık hakkımızı kazandığımız bugünlerde tüm bu çelişkiler üzerine de daha fazla gitmeliyiz. AKP-MHP iktidarı karşısında Yeşil Sol Parti de sesimizi daha güçlü haykırmalıyız” şeklinde konuştu.     

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil sol Hatay’da çalışma seferberliği başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir