Yeşil Sol Parti Serhat’ta seçim çalışmalarını sürdürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler kapsamında Serhat’ta çalışmalarını sürdürüyor. 

Yeşil Sol Parti, Serhat’taki bütün kentlerde çalışmalarına hız verdi. Van, Ardahan, Iğdır ve Muş’ta binlerce kişi Yeşil Sol etrafında buluştu. Van’da Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve il yöneticileri, Elbak ilçesine bağlı Xoşebê beldesinde seçim bürosu açtı. Yoğun katılımla gerçekleşen açılış sonrası, milletvekili adayları ile beraberindeki heyet, 26 Nisan’da kent merkezinde gerçekleştirilecek “Kadın Mitingi”ne dair belde de bildiri dağıttı. Heyet daha sonra, Elbak ilçesine giderek esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Ardahan

Yeşil Sol Parti, Ardahan’da seçim çalışmaları kapsamında halk buluşması düzenledi. Buluşmaya parti yöneticileri ve adayların yanı sıra Başak Demirtaş da katıldı. Buluşmada konuşan Başak Demirtaş, seçim gününe kadar canla başla çalışacaklarını ifade etti. Demirtaş, “14 Mayıs’ta zafer halayına duralım. Kadınlar yıllardır eziyet çekti ama kadınları sesinin en güçlü olduğu parti bizim partimizdir. Eşitlik, adalet ve özgür bir yaşam için tüm Ardahanlı kadınları bizim partimize davet ediyorum. Yine metropollerde bulunan tüm Erdexanlıları seçim günü kentlerine gelerek oy vermeye davet ediyorum” dedi. 

Yeşil Sol Parti Serhat’ta seçim çalışmalarını sürdürüyor - ard 23 04 23 basak demirtas ardahanziyaret1

Siyasi tutukluların serbest bırakılabileceği koşulların oluşması için herkesi Yeşil Sol Parti’ye oy vermeye çağıran Demirtaş, konuşmasını “An serkeftin an serkeftin” sözleriyle tamamladı. 

Iğdır

Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, kent merkezinde bulunan Konaklı Mahallesi’nde yurttaşları ziyaret etti. Ziyarette TJA’lı kadınlar, seçimlere dair halkı bilgilendirerek, Yeşil Sol Parti’ye destek çağrısı yaptı.

Yeşil Sol Parti Serhat’ta seçim çalışmalarını sürdürüyor - igdir tja xebat hilbijartin konakli2

Muş

Muş’ta seçim çalışmalarını hızlandıran Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, ilçe ve köylerde halka bir araya gelerek 27 Nisan’da kent merkezinde gerçekleştirilecek miting için çağrı yaptı. Köylerde halk ile bir araya gelen adaylardan Serhat Dursun ve Sümeyye Boz, mitinge katılım çağrısı yaparak, partilerinin etrafında kenetlenme talebinde bulundu. 

Yeşil Sol Parti Serhat’ta seçim çalışmalarını sürdürüyor - 40 mus 23 04 2023 vekil adaylari ziyaret2

Kentte AKP ve MHP iktidarına verecek tek oylarının bile olmadığına dikkati çeken Sezai Temelli de,  Kürt halkı ve Türkiye halklarının artık her şeyin farkında olduğunu söyledi.  Mitinge katılım çağrısı yapan Temelli, şöyle konuştu: “Kürdistan’ın bir çok ilinde AKP vekilleri seçildi. Evet biliyoruz ama bu halimiz nedir? Bu halimizin sebebi kimdir? İktidardır! Bu zengin topraklar üzerinde bu yoksulluk iktidar yüzünden var. Muş’un ve diğer bütün bölgelerin gençleri şu an batıda para kazanmak için amelelik yapıyor, bu hak değil. Biz bunu değiştireceğiz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Parti Serhat’ta seçim çalışmalarını sürdürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir