Yeşil Sol Parti Van’da çalışma seferberliği başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne sayılı günler kala Yeşil Sol Parti Van’da çalışma seferberliği başlattı. Merkez ve ilçelerde yüzlerce kişiyle çalışma yürüten adaylar kentte 8.0 yapmaktan kararlı.

Kırsal mahallelerden kent merkezine kadar çalışma seferberliği başlatan Yeşil Sol Parti Van il örgütü ve milletvekilleri adayları kentte hummalı bir çalışma yürütüyor. Edremit, Tuşba, İpekyolu ilçeleri olmak üzere Erciş, Özalp, Gürpınar, Bahçesaray, Çatak, Saray, Muradiye, Çaldıran, Başkale, Gevaş ilçelerinin tümünde çalışmaları aralıksız sürüyor. HDP, DBP, TJA, Yeşil Sol Parti il-ilçe eş başkanlar ve yöneticilerin yoğun katılım gösterdiği çalışmalara; Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayları Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Gülderen Varlı, Havin Kiye, Zülküf Uçar, Sinan Çiftyürek, Mahmut Dindar ve Taylan Ertaş her gün çalışmalara katılım sağlayarak seçim propagandalarını sürdürüyor.

Yeşil Sol Parti Van’da çalışma seferberliği başlattı - van yesil sol calismalar 1

Her sabah tüm ilçelerde akşama geç saatlere kadar yüzlerce çalışan ile dört koldan yürütülen çalışmalar kapsamında, özgün kadın toplantıları, köy ziyaretleri, esnaf ziyaretleri, düğün-taziye ziyaretleri, akşamları ev toplantıları, STK ziyaretleriyle beraber; kararsız seçmenlere ilişkin de ‘Genişleme komisyonu’ ev ev ziyaretler yapmayı sürdürüyor. Milletvekili ve eş başkanların katıldığı geniş kapsamlı programlarla beraber aynı zamanda parti çalışanları ‘Çat kapı’ yöntemiyle ev ev ziyaretler gerçekleştirerek halkla bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Ziyaretler büyük ilgi görüyor

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve parti yöneticileri çalışmaları kapsamında Erciş, Gevaş, Edremit, Özalp, Muradiye, Çaldıran, Tuşba ilçelerinde ziyaretler gerçekleştirdi.

Erciş

Erciş ilçesinde DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay, Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Havin Kiye, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, HDP, DBP, TJA ve Yeşil Sol Parti Erciş ilçe örgütü yöneticileri ilçede ziyaretlerde bulundu. Parti heyeti başta Erciş Ticaret ve Sanayi Odası, Sebze Hali, Ağaç ve Demir Pazarı Başkanlığını ziyaret etti. Heyet sonrasında odalar bağlı esnafların iş yerlerine ziyaret gerçekleştirerek burada görüş alış-verişinde bulundu. Özgün Kadın Toplantısı gerçekleştirildi İlçeye bağlı Qerekis köyünde Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Havin Kiye ve ilçe kadın yöneticilerinin katılımıyla ‘Özgün Kadın Toplantısı’ düzenlendi. Toplantıda konuşan Milletvekili adayı Havin Kiye, 14 Mayıs’ta seçiminin, ülkedeki tüm kesimler açısından olduğu gibi özellikle kadınlar açısından büyük önem taşıdığını söyledi. İktidarın başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere; kadına yönelik şiddetin ve hukuksuzluğu önleyen tüm yasal düzenlemelerden el çektiğine dikkat çeken Kiye, iktidarın kadın düşmanı tüm politikalarına dur demek için 14 mayıs günü sandıkları Yeşil Sol Parti oylarıyla doldurmak gerektiğini söyledi.

Yeşil Sol Parti Van’da çalışma seferberliği başlattı - van yesil sol calismalar 5

Gevaş

Gevaş ilçesinde Yeşil Sol Parti Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit beraberindeki HDP, DBP, Yeşil Sol ilçe yöneticileriyle birlikte ilçede ziyaretlerde bulundu. Parti heyeti ilk olarak ilçede bulunan tekstil kent işçilerini ziyaret etti. İşçilerin yaşadığı sorunlara ilişkin görüş alış-verişinde bulunan Kaçmaz, işçilerin emeğinin karşılığını alması ve temel yaşam koşullarının iyileşmesi için mecliste yoğun mesai harcayacaklarını söyledi. Kaçmaz daha sonrasında ilçede düzenlenen ‘Özgün kadın toplantısına geçerek burada kadınlarla bir araya geldi.

Edremit

HDP İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayları Zülküf Uçar, Taylan Ertaş ve beraberindeki il ilçe yöneticileriyle beraber Kurubaş Mahallesi’nde bulunan tekstil kent alanındaki üretim alanlarında çalışan işçileri ziyaret etti. Yeşil Sol Parti heyeti girdiği her tekstil üretim alanında orada çalışan işçilerin slogan ve zılgıtlarıyla karşılandı. İşçilerin büyük bir coşku ve katılımla karşıladığı parti heyeti adına burada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, işçilerin, emekçilerin uğradığı hak gaspının önüne geçmek için yaşamın tüm alanlarında yaşanan tıkanmanın 14 Mayıs’ta yine işçinin, emekçinin oyuyla değişeceğini söyledi.

Yeşil Sol Parti Van’da çalışma seferberliği başlattı - van yesil sol calismalar 3

Özalp

Özalp ilçesinde de Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, DBP Eşbaşkanı Şengül Polat, milletvekili adayı Mahmut Dindar ilçe örgütü yöneticileriyle beraber esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnaf ziyaretlerinde yapılan görüş alış-verişlerinde Özalp’ta son ekonomik krizle beraber birçok esnafın kepenk kapattığının bilgisini paylaşan esnaflar, 14 Mayıs günü ülkedeki tüm esnafın iktidarla hesaplaşacağını ifade etti.

Muradiye

Muradiye ilçesinde ise HDP İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Gönül Uzunay, milletvekili adayı Sinan Çiftyürek beraberindeki ilçe örgütüyle esnaf ziyaretleri, mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerde konuşan eşbaşkanlar ve milletvekili adayı Çiftyürek, belediyeye kayyım atamalarıyla iradesi gasp edilen Muradiye halkının 14 Mayıs’ta bir kez daha iradesine sahip çıkarak kayyum zihniyetine karşı duracağına dikkat çekilen konuşmalar yaptı.

Çaldıran

Çaldıran ilçesinde de ilçe örgütü yöneticileri, ilçeye bağlı Cumhuriyet, Fatih, Yukarı Çanak , Aşağı Çanak, Sarıharman, Evciler, Yuvacık, Salahane, Buğulukaynak, Kilimli köylerinde seçim çalışması yürüttü.

Yeşil Sol Parti Van’da çalışma seferberliği başlattı - van yesil sol calismalar 2

Tuşba

Tuşba ilçesinde Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Gülderen Varlı, HDP,DBP,TJA,Yeşil Sol Parti ilçe yöneticilerinin katılımıyla halk toplantıları düzenlendi. Toplantılarda konuşan vekil adayı Gülderen Varlı, Van halkının yıllardır iktidara karşı biriken öfkesinin 14 Mayıs günü sandığa yansıyacağını ve sonucun 8-0 olacağını söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Parti Van’da çalışma seferberliği başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir