Yıkıcı depremde ailesini ve evini kaybetti: Uzun zamandır camide kalıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adıyaman’da yaşanan depremde eşi, oğlu ve kardeşini kaybeden 77 yaşındaki Yusuf Benli, haftalardır kent merkezindeki bir camide kalıyor. Tüm taleplerine rağmen kendisine konteyner verilmediğini ifade eden Benli, kaldığı camiden de çıkarılmak istendiğini ekliyor. Uzun zamandır yıkanamayan ve tuvalet ihtiyacını bile zorlukla karşılayan Benli, barınma sorunun çözülmesini bekliyor.

Depremin yıktığı kentlerden olan Adıyaman’da barınma hala en büyük sorun. Yoğun bir göçün yaşandığı, kalanların ise konteynerlere geçmeye devam ettiği kentte, depremzedelerin ezici çoğunluğu hala çadırlarda yaşıyor. Çadırların, kış aylarına ve yağışlara dayanıksız olması ve yaz sıcaklıklarının yakıcılığına karşı elverişsiz olması depremzedeleri oldukça kaygılandırıyor.

Yıkıcı depremde ailesini ve evini kaybetti: Uzun zamandır camide kalıyor - depremzede yusuf benli 1

Depremin üzerinden 3 aya yakın bir süre geçmesine rağmen hala barınacak yer bulmakta sorun yaşayan insanlar da var. 77 yaşındaki depremzede Yusuf Benli bunlardan biri. Bir ayağında kısmi bir felçlik yaşayan ve değnek yardımıyla gezebilen Benli, yaşanan depremde aralarında eşi, oğlu ve kardeşinin olduğu birçok aile bireyini ve evini kaybetti. Aylardır kent merkezinde bulunan Yenipınar Cami’de yatıyor. Yemek ihtiyacını ise etraftaki aş evlerinde karşılıyor.   

‘Gidecek yerim veya yanına sığınacak akrabam yok’

Haftalardır camide yatan Benli, kendisine artık burada kalmaması gerektiği söylendiğini aktarıyor. Konteyner için birçok defa başvuru yaptığını ama sonuç alamadığını kaydeden Benli, “Oğlum, gelinim ve torunum gitti. Bacım, yiyenim ve hanımım hepsi öldü. Sadece ben kaldım. Ortalıkta yaşıyorum böyle. Yatacak yerim yok, devlet bana bir yer versin. Allah razı olsun verenlerden, yemeğimi çadırlarda yiyorum. Aylardır camide kalıyorum. Buradan çıkın diyorlar. Nereye gideceğiz. Konteyner için başvuru yaptım, çıkmadı bana. Vali muavininin yanına gittim, vereceğiz dediler bir aydır haber yok. E devletten de başvuru yaptım yine çıkmadı. Yaşlılara ve yakınını kaybedenlere vereceğiz dediler, ben yaşlıyım ve ailemi kaybettim ama alamadım.  Ayağım da sakat, kısmi bir felçlik var. Gidecek yerim veya yanına sığınacak akrabam yok. Nasıl yapacağımı ben de bilmiyorum sadece devlete güveniyorum” diyor.  

Yıkıcı depremde ailesini ve evini kaybetti: Uzun zamandır camide kalıyor - depremzede yusuf benli 2

‘Haftalardır banyo yapamadım, tuvalet ihtiyacımı karşılamakta zorluk yaşıyorum’

Benli, yattığı camiden çıkarılmak istendiğini ve sağ kalan yakınlarının farklı kentlerde yaşadığı bilgisini veriyor. Sağ bacağında kısmi bir felçlik yaşayan Benli, yaşamını sürdürmekte oldukça zorlanıyor. Hijyen, giysi, banyo ve tuvalet Benli’nin en çok sorun yaşadığı ihtiyaçlardan. Öyle ki haftalardır yıkanamadığını ifade ediyor ve tuvalet ihtiyacını da zorlukla karşıladığını söylüyor. “Kalan yakınlarım hep gitti. Bir kızım Mersin’de. Diğer kızım Diyarbakır’da. Bir oğlum öldü, diğer oğlum burada ayrı yaşıyor ama o da çarşıya çıkamıyor. Yapayalnız kalmışım işte. Banyo yok, bir aydır yapmamışım. Nerde ve nasıl yapayım? Değnekle geziyorum, tuvalet ihtiyacımı bile zor karşılıyorum. Bir tarafım felç” diye ifade ediyor.

Devletten konteyner talebini yineleyen Benli, “Yatacak yerim olsa tamam. Orada banyo yaparım, uyurum. Ama hala verilmedi. Üç ay oldu üstelik” diyerek sitem ediyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yıkıcı depremde ailesini ve evini kaybetti: Uzun zamandır camide kalıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir